Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Αναρτήθηκαν στο Τaxisnet τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Αναρτήθηκαν στο Τaxisnet τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Στη διάθεση του κοινού άρχισαν να τίθενται σταδιακά από τα μεσάνυχτα τα 6,4 εκατομμύρια χρεωστικά εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ
anartithikan-sto-taxisnet-ta-ekkatharistika-tou-enfia
 
Στη διάθεση του κοινού άρχισαν να τίθενται σταδιακά από τα μεσάνυχτα  τα 6,4 εκατομμύρια χρεωστικά εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ. Σύμφωνα με ανακοίνωση που ανήρτησε στο taxisnet η αρμόδια Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, το σύνολο των εκκαθαριστικών θα έχει αναρτηθεί στο taxisnet μέχρι τις 02:30 τα ξημερώματα. Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να επισκεφτούν το «ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα περιουσιολογίου» και να επιλέξουν ως έτος αναφοράς το 2016. Από εκεί θα μπορέσουν να εκτυπώσουν το εκκαθαριστικό αλλά και το «δοσολόγιο». Υπενθυμίζεται ότι :
1.       Για 2.558.227 φορολογούμενους, δεν θα υπάρξει καμία διαφορά σε σχέση με πέρυσι. Το εκκαθαριστικό θα είναι είτε μηδενικό είτε θα υποχρεώνει τον ιδιοκτήτη να πληρώσει τα ίδια με πέρυσι.
2.       Για 2.478.671 ιδιοκτήτες, ο φόρος θα είναι λιγότερος σε σχέση με πέρυσι κυρίως λόγω της μείωσης των αντικειμενικών αξιών.
3.       Για 2.255.306 ιδιοκτήτες, το εκκαθαριστικό θα φέρει περισσότερους φόρους σε σχέση με πέρυσι. Εξ’ αυτών, οι 278.052 θα υποστούν και τις μεγαλύτερες επιβαρύνσεις καθώς το εκκαθαριστικό θα δείξει τουλάχιστον 50 ευρώ επιπλέον σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό. Η φράση «τουλάχιστον 50 ευρώ» κρύβει και χιλιάδες περιπτώσεις ιδιοκτητών –κυρίως αυτούς που έχουν ατομική περιουσία άνω των 200.000 ευρώ- οι οποίοι θα επιβαρυνθούν με εκατοντάδες ευρώ επιπλέον σε σχέση με τo 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια: