Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ Νέα συμφωνία φορολογικής διαφάνειας υπέγραψαν ΕΕ και Μονακό

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ

Νέα συμφωνία φορολογικής διαφάνειας υπέγραψαν ΕΕ και Μονακό

Νέα συμφωνία φορολογικής διαφάνειας υπέγραψαν ΕΕ και Μονακό

Νέα συμφωνία φορολογικής διαφάνειας, για την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τους χρηματοοικονομικούς λογαριασμούς των κατοίκων τους από το 2018,  υπέγραψαν χθες ΕΕ και Μονακό.

Αυτό θα εξασφαλίσει ότι οι δύο πλευρές θα μπορούν να ανιχνεύσουν τους φοροφυγάδες, οι οποίοι δεν θα είναι πλέον σε θέση να κρύψουν εισοδήματα ή άλλα περιουσιακά στοιχεία σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού.

Ο Πιερ Μοσκοβισί, Επίτροπος Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών Υποθέσεων, Φορολογίας και Τελωνειακής, δήλωσε: «Η σημερινή συμφωνία ενισχύει τη δέσμευσή του κρατιδίου με τα διεθνή πρότυπα φορολογικής διαφάνειας, η ΕΕ και το Μονακό στέλνουν σήμερα ένα σαφές μήνυμα:. Είμαστε σύμμαχοι, στον αγώνα κατά της διεθνούς φοροαποφυγής και της φοροδιαφυγής. "

Η συμφωνία προβλέπει ότι τα κράτη - μέλη θα λαμβάνουν τα ονόματα, τις διευθύνσεις, τους αριθμούς φορολογικού μητρώου και τις ημερομηνίες γέννησης των κατοίκων τους οι οποίοι διαθέτουν  λογαριασμούς στο Πριγκιπάτο, καθώς και άλλα οικονομικά στοιχεία. Η συμφωνία είναι πλήρως εναρμονισμένη με το νέο παγκόσμιο πρότυπο του ΟΟΣΑ / G20 για την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών.

Η συμφωνία σηματοδοτεί την τελευταία σε μια σειρά από διεθνείς συμφωνίες ορόσημο που η  Ε.Ε. έχει υπογράψει με την Ελβετία, το Λιχτενστάιν, τον Άγιο Μαρίνο και την Ανδόρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: