Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Ψάχνουν αντισταθμιστικά για το κομμένο ΕΚΑΣ

Ψάχνουν αντισταθμιστικά για το κομμένο ΕΚΑΣ

Πρώτη καταχώρηση: 13/07/2016 - 09:20
Τελευταία δημοσίευση: 10:58Οικονομία
Ψάχνουν αντισταθμιστικά για το κομμένο ΕΚΑΣ
Στη στήριξη των συνταξιούχων που χάνουν το ΕΚΑΣ προχωρά η κυβέρνηση με την απόφαση συγκεκριμένων αντισταθμιστικών μέτρων που θα ανακοινώσει άμεσα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, χθες το απόγευμα ο κ. Τσίπρας κάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου την ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου, τους κ. Κατρούγκαλο και Πετρόπουλο, οι οποίοι σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών έχουν αναλάβει τη σύνταξη των «ισοδύναμων» μέτρων.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός έδωσε εντολή να υπάρξει μέριμνα για τους χαμηλοσυνταξιούχους το εισόδημα των οποίων μειώνεται από την κατάργηση του ΕΚΑΣ. Μεταξύ των προτάσεων που συζητήθηκαν αναλυτικά, μία αφορά στην «απαλλαγή» δηλαδή στη μείωση του ΕΝΦΙΑ.
Στα πιθανά αντισταθμιστικά που συζητούνται είναι μέτρα σχετικά με το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η επιδότηση λογαριασμών της ΔΕΗ μέχρι τον επανυπολογισμό των συντάξεων και τη χορήγηση της εθνικής σύνταξης. Οι γνωρίζοντες λένε ότι στην προεργασία για τη σύνταξη της τελικής πρότασης εξετάζονται οι προτάσεις που το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ έχει γνωστοποιήσει στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.
Μεταξύ άλλων εισηγούνται:
-          Να εξαιρεθούν από τα εισοδήματα με βάση τα οποία δίνεται το ΕΚΑΣ τυχόν αναδρομικές καταβολές συντάξεων ή ΕΚΑΣ, καθώς παρατηρείται το απαράδεκτο φαινόμενο οι άνθρωποι οι οποίοι με βάση τα πραγματικά τους εισοδήματα το δικαιούνται να κόβονται από την καταβολή του ΕΚΑΣ λόγω υπέρβασης των εισοδηματικών ορίων το προηγούμενο έτος (εξαιτίας αναδρομικής καταβολής μέσα στο 2015 χρημάτων από το ΕΚΑΣ ή τη σύνταξη περασμένων ετών)         
-          Να διορθωθεί επειγόντως το πρόβλημα με την καταβολή του ΕΚΑΣ στους χρονίως πάσχοντες με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80% και στα τέκνα που δικαιούνται τη σύνταξη θανόντων γονέων.

ΠΗΓΗ: Έθνος
Διαβάστε επίσης:

Κοινωνικό μέτωπο: Τα πέντε «Όχι» στην τρόικα για μισθούς, απολύσεις και συμβάσεις

Τσίπρας: Μέσα στην εβδομάδα λύση για την αναπλήρωση του ΕΚΑΣ

Επιστολή συνταξιούχου στον Παυλόπουλο για το "κούρεμα" του ΕΚΑΣ: Έχω μεγάλη οργή!

Δεν υπάρχουν σχόλια: