Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ Αυτές είναι οι εταιρείες που χρωστούν στο δημόσιο (πίνακας με ονόματα)

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

Αυτές είναι οι εταιρείες που χρωστούν στο δημόσιο (πίνακας με ονόματα)

Αυτές είναι οι εταιρείες που χρωστούν στο δημόσιο (πίνακας με ονόματα)

Εκτός από τα ονόματα των φυσικών προσώπων που χρωστούν πανω από 150 χιλ. ευρώ, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έδωσε στη δημοσιότητα και τις επιχειρήσεις - μεγαλοοφειλέτες. Πολλές από τις εταιρείες αυτές έχουν πάψει να λειτουργούν ενώ ουσιαστικά πρόκειται για μια λίστα που έχει δει κι άλλες φορές το φως της δημοσιότητας.
Πολλές από τις εταιρείες, πάντως, είναι... απλά σφραγίδες καθώς πλέον δεν είναι σε λειτουργία.
Τα δύο πρώτα ονόματα στη λίστα των νομικών προσώπων, όπως αυτή της Ακρόπολις Χρηματιστηριακής (η οποία δεν λειτουργεί πλέον) και που εμφανίζεται να χρωστάει 8,5 δισ. ευρώ συμπεριλαμβανομένων των φόρων και των προστίμων που της επιβλήθηκαν για τη συμμετοχή της στην υπόθεση των δομημένων ομολόγων, καθώς και πρώην δημόσιες επιχειρήσεις όπως η "Ολυμπιακή Αεροπορία Υπηρεσίες Ανώνυμη Εταιρεία", η οποία είναι σε εκκαθάριση από το 2014. Επίσης, στη λίστα με τις 7.738 επιχειρήσεις που οφείλουν στο κράτος εμφανίζονται οι πολεμικές βιομηχανίες ΕΑΣ και ΕΑΒ.
Στη λίστα περιλαμβάνεται και μεγάλος αριθμός εταιρειών που είτε βρίσκονται σε εκκαθάριση ή δεν λειτουργούν πλέον όπως: Ατλάντικ Σούπερ Μάρκετ, Εγνατία Ασφαλιστική, Νεοχημική, Alapis, Πρίνσες Αερογραμμές, Αττικάτ, Ολυμπιακή Αεροπλοΐα, Εξπρές Σέρβις Ανώνυμος Εμπορική Εταιρεία, Karouzos Real Estate, Λάκης Γαβαλάς Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία, Γλου Ανώνυμη Εταιρεία, Χαλυβδόφυλλα, Artisti Italiani, Ελεύθερη Τηλεόραση, Ασπίς Πρόνοια, Sprider Stores, Μετρόπολις Ανώνυμη Εμπορική κ.ά. μέχρι και εταιρείες όπως η Πειραϊκή Πατραϊκή (με συνολική οφειλή 20.801.220,74 ευρώ) και το Μινιόν (με συνολική οφειλή 23.268.839,71 ευρώ)! 
Οπως αναφέρει η ΓΓΔΕ: σε εφαρμογή της ΠΟΛ 1185/2011, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, δημοσιοποιείται κατάσταση νομικών προσώπων κερδοσκοπικού χαρακτήρα με βασική οφειλή προς το Δημόσιο άνω των 150.000 € και διευκρινίζουμε τα εξής:
Στην κατωτέρω κατάσταση η βασική οφειλή εμφανίζεται σε δύο στήλες σύμφωνα με την πηγή προέλευσής της (Δ.Ο.Υ. / Τελωνείο).
Τα στοιχεία της κατάστασης αντλήθηκαν με βάση τα οριζόμενα στο αρθρ. 2 ΠΟΛ 1185/2011 με ημερομηνία εξαγωγής 05/07/2016, αφορούν σε ληξιπρόθεσμες δόσεις οφειλών με ημερομηνία λήξης έως 05/07/2015 και με προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής έως την ημερομηνία άντλησης 05/07/2016.
Στην κατωτέρω κατάσταση δεν περιλαμβάνονται οφειλές οι οποίες έχουν υπαχθεί σε διευκόλυνση τμηματικής καταβολής ή σε νομοθετική ρύθμιση τμηματικής καταβολής και οι οφειλές για την καταβολή των οποίων έχει διαταχθεί αναστολή με δικαστική απόφαση σύμφωνα με τα οριζόμενα στο αρθ.3 ΠΟΛ 1185/2011.
Η άντληση των στοιχείων, πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τα στοιχεία των βάσεων δεδομένων των Πληροφοριακών Συστημάτων TAXIS/ICIS όπως αυτά ενημερώνονται και συντηρούνται από τις Δ.Ο.Υ./ Τελωνεία σύμφωνα με τα οριζόμενα στη σχετική ΠΟΛ 1185/2011.
Σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο η ενημέρωση των βάσεων δεδομένων των Πληροφοριακών Συστημάτων TAXIS/ICIS από τις ΔΟΥ/Τελωνεία κατά την ημέρα άντλησης δεν ταυτίζεται με τα διαθέσιμα στις υπηρεσίες αυτές στοιχεία, τότε ενδεχομένως να μην υπάρχει ορθή αποτύπωση των ανά οφειλέτη αντλούμενων στοιχείων ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Η αποκατάσταση των περιπτώσεων αυτών θα γίνεται μετά την δημοσιοποίηση σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 7 της ΠΟΛ 1185/2011 σχετικά με τη διαδικασία άρσης/διόρθωσης δημοσιοποίησης εγγραφής.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: