Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ Εξόφληση του ΕΝΦΙΑ σε τέσσερις μηνιαίες δόσεις - Τ. Αλεξιάδης: Σε 4 δόσεις ο ΕΝ.Φ.Ι.Α. - Άμεσα η διάταξη για τα νέα πρόστιμα στη μη έκδοση αποδείξεων

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ

Εξόφληση του ΕΝΦΙΑ σε τέσσερις μηνιαίες δόσεις

Εξόφληση του ΕΝΦΙΑ σε τέσσερις μηνιαίες δόσεις

Σε τέσσερις ίσες μηνιαίες δόσεις, από τον Σεπτέμβριο μέχρι και τον Δεκέμβριο, θα εξοφληθεί ο ΕΝΦΙΑ του 2016 όπως ξεκαθάρισε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης.
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Realfm 97,8, ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε ότι «έχουμε αγωνία, να τελειώσουν οι φορολογικές δηλώσεις, για να γίνει η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ μέσα στον Αύγουστο, ώστε να έχουμε μετά μηνιαίες δόσεις μέχρι το τέλος του χρόνου».
Η εκκαθάριση του φετινού ΕΝΦΙΑ και η ανάρτηση στο Taxisnet των εκκαθαριστικών του φόρου που θα κληθούν να πληρώσουν περίπου 7 εκατ. φυσικά και νομικά πρόσωπα θα γίνει εντός του Αυγούστου. Έτσι, η πρώτη από τις τέσσερις μηνιαίες δόσεις θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και η τελευταία μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Δεκεμβρίου.
ΑΥΞΗΣΗ 
Αυτό σημαίνει, ότι οι μηνιαίες δόσεις του ΕΝΦΙΑ που θα πληρώσουν φέτος οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα είναι αυξημένες σε σχέση με πέρυσι αφού ο φόρος είχε εξοφληθεί σε πέντε μηνιαίες δόσεις (Οκτώβριο 2015- Φεβρουάριο 2016). Το μεγαλύτερο πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν περίπου 600.000 φορολογούμενοι που θα λάβουν «φουσκωμένο» λογαριασμό για την ακίνητη περιουσία τους λόγω:
Της αύξησης του συμπληρωματικού φόρου μετά τη μείωση του αφορολογήτου ορίου στις 200.000 ευρώ από 300.000 ευρώ, της αύξησης των συντελεστών και της ένταξης στον συμπληρωματικό φόρο και των αγροτεμαχίων.
Της αύξησης των συντελεστών υπολογισμού του φόρου για τα οικόπεδα.
Της κατάργησης της έκπτωσης 20% του ΕΝΦΙΑ για όσους έχουν στην κατοχή τους κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.
Επίσης ο κ. Αλεξιάδης απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθεί άλλη παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις σημειώνοντας ότι έχει υποβληθεί περίπου το 85% των δηλώσεων. Ακόμη ανέφερε ότι εντός του Ιουλίου το υπουργείο Οικονομικών θα προωθήσει στη Βουλή νέα ρύθμιση για τα πρόστιμα για φορολογικές παραβάσεις και ειδικά για τη μη έκδοση αποδείξεων. Η νέα ρύθμιση θα εξορθολογίζει τα υφιστάμενα πρόστιμα-«χάδια», χωρίς όμως να διαμορφώνονται στο ύψος που κινούνταν τα προηγούμενα χρόνια.
Εν τω μεταξύ ελληνική αποστολή είκοσι πέντε στελεχών του υπουργείου Οικονομικών, της Γενικής Γραμματείας Kαταπολέμησης της Διαφθοράς και της Οικονομικής Αστυνομίας, με επικεφαλής τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τ. Αλεξιάδη, θα μεταβεί την Κυριακή στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της ανταλλαγής τεχνογνωσίας σε θέματα φοροδιαφυγής, διαφθοράς και λαθρεμπορίου. Την ελληνική αποστολή θα συνοδεύσουν ο Γενικός Γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Γ. Βασιλειάδης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Γ. Πιτσιλής και ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ, Κ. Χρήστου.
Την ελληνική αποστολή θα υποδεχθεί ο υπουργός Οικονομικών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, Norbert Walter ? Borjans. Σκοπός της επίσκεψης είναι, μεταξύ άλλων, να εκπαιδευτούν τα υπηρεσιακά στελέχη της ελληνικής αποστολής στον τομέα του οικονομικού εγκλήματος, του φορολογικού ελέγχου, της είσπραξης των φόρων και της χρήσης ηλεκτρονικών μέσων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς.
Μαρία Βουργάνα



Τ. Αλεξιάδης: Σε 4 δόσεις ο ΕΝ.Φ.Ι.Α. - Άμεσα η διάταξη για τα νέα πρόστιμα στη μη έκδοση αποδείξεων


Συνέντευξη στο Real FM και στην εκπομπή του N. Στραβελάκη έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών κος Tρ.Αλεξιάδης. Ο αναπληρωτής υπουργός μίλησε για όλα τα ανοικτά θέματα αρμοδιότητας του, όπως τα τέλη κυκλοφορίας του 2017 και τα σενάρια που εξετάζονται για την αλλαγή τους, για τον ΕΝΦΙΑ, ο οποίος όπως είπε είναι πιθανό να πληρωθεί σε 4 δόσεις, για τα έσοδα, για το πλαστικό χρήμα και το αφορολόγητο, καθώς και για την αλλαγή στις κυρώσεις σε όσους δεν κόβουν αποδείξεις.

Σχετικά με το θέμα του προστίμου για την μη έκδοση αποδείξεων, ο κος Τρ. Αλεξιάδης ανέφερε ότι  το φετινό σύστημα των προστίμων σχετικά με την μη έκδοση δημιουργεί προβλήματα. Σαν κυβέρνηση το εξετάζουμε για να βρούμε την λύση. Η διάταξη για το θέμα των προστίμων θα έρθει άμεσα για να γίνει πιο αυστηρό το πλαίσιο.

Ακούστε το ηχητικό για τα τέλη κυκλοφορίας:

https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/30049/print/printer



Για τα έσοδα


Για τα πρόστιμα στη μη έκδοση αποδείξεων



http://taxheaven.gr


Αλεξιάδης: Σε τέσσερις δόσεις πιθανότατα ο ΕΝΦΙΑ του 2016

Πρώτη καταχώρηση: 06/07/2016 - 17:50
Τελευταία δημοσίευση: 08:19Οικονομία
Αλεξιάδης: Σε τέσσερις δόσεις πιθανότατα ο ΕΝΦΙΑ του 2016
Σε τέσσερις δόσεις αναμένεται να καταβληθεί ο ΕΝΦΙΑ του 2016 με τα εκκαθαριστικά να φτάνουν στους φορολογούμενους από το Σεπτέμβριο σύμφωνα με όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη.
«Είναι η αγωνία που έχουμε, να τελειώσουν οι φορολογικές δηλώσεις, για να γίνει η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ μέσα στον Αύγουστο, ώστε να έχουμε μετά μηνιαίες δόσεις μέχρι το τέλος του χρόνου» σημείωσε ο κ. Αλεξιάδης.
O αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθεί άλλη παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις σημειώνοντας ότι έχει υποβληθεί περίπου το 85% των δηλώσεων.
Ερωτηθείς σχετικά με το σύστημα που θα ισχύσει για τα τέλη κυκλοφορίας επεσήμανε ότι:
«Εξετάζουμε διάφορα σενάρια για τα τέλη κυκλοφορίας ώστε το 2017 να γίνουν πιο δίκαια και  πιο αναλογικά».
Ακούστε το ηχητικό:

http://www.enikos.gr/economy/398325,Alexiadhs-Se-tesseris-doseis-pi8anotata-o-ENFIA-toy-2016.html


Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια: