Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΥΚΛ. ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ Ηχηρό «καμπανάκι» Κομισιόν - Στον αέρα η υποδόση 2,8 δισ. ευρώ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΥΚΛ. ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ

Ηχηρό «καμπανάκι» Κομισιόν - Στον αέρα η υποδόση 2,8 δισ. ευρώ

Ηχηρό «καμπανάκι» Κομισιόν - Στον αέρα η υποδόση 2,8 δισ. ευρώ

O υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έλαβε προ ημερών επιστολή από την Kομισιόν, η οποία χτυπά καμπανάκι ότι η κυβέρνηση έχει καθυστερήσει τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα και κινδυνεύει να βρεθεί στον αέρα η υποδόση των 2,8 δις ευρώ.
Όπως μετέδωσε το Star «η κυβέρνηση πρέπει τρέξει, ώστε οι διαπραγματεύσεις να ολοκληρωθούν μέσα στον Αύγουστο και να μην χαθεί η δόση».
Η επιστολή των δανειστών στον έλληνα υπουργό Οικονομικών ουσιαστικά αποτελεί απάντηση στα παράπονα που είχε εκφράσει ο κύριος Τσακαλώτος για την στάση των εκπροσώπων των Θεσμών στην Ελλάδα.
«Το σημείωμα λέει ότι δεν έχουμε ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις με τα 2,8 δις, πως δεν τις έχουμε βάλει καν σε πλάνο και χρονοδιάγραμμα και μας προειδοποιεί ότι χάνουμε έτσι το Eurogroup της 9ης Σεπτεμβρίου. Τα πράγματα είναι δύσκολα, και όπως μου λένε κοινοτικές πηγές, καθόλου τυχαία δεν ήταν η δήλωση του επικεφαλής του EuroWorking Group, Τόμας Βίζερ τις προάλλες, περί συνεργασίας όλων των υπουργείων», ανέφερε το Star.
"Δεν έχουμε συμφέρον να καθυστερήσουμε την αξιολόγηση" ανέφερε χθες ο ΥΠΟΙΚ Ευκλείδης Τσακαλώτος  αλλά και επέμενε σε αλλαγές του πλαισίου για την διοίκηση των τραπεζών, ενώ προανήγγειλε χαλάρωση των  capital controls για επενδύσεις την προσεχή εβδομάδα.
Ο κ. Τσακαλώτος εκτίμησε ότι και στην αξιολόγηση που τώρα ξεκινά "θα έχουμε συγκρούσεις και διαφορές" αλλά ότι θα είναι λίγο πιο εύκολη από την 1η.
Ανέφερε επίσης  ότι έως τις 5 Αυγούστου που κλείνει για καλοκαίρι η Βουλή θα κατατεθούν τα τρία νομοσχέδια για τη φοροδιαφυγή (που ήταν να κατατεθούν τον Ιούνιο).

Δεν υπάρχουν σχόλια: