Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ 20% ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ Κατρούγκαλος: Καμία μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων κάτω από 1.300 ευρώ

ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ 20% ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ

Κατρούγκαλος: Καμία μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων κάτω από 1.300 ευρώ

Κατρούγκαλος: Καμία μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων κάτω από 1.300 ευρώ

Το νέο σύστημα πληρωμών για τις επικουρικές συντάξεις, που θα γίνεται τη δεύτερη εργάσιμη κάθε μήνα, εγκαινιάστηκε με αντιδράσεις αγωνίας για ενδεχόμενες μειώσεις, κάτι που όπως διευκρίνισε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος αφορά το 20% των ασφαλισμένων.
«Οι κύριες συντάξεις δεν μειώθηκαν» δήλωσε στην  ΕΡΤ ο Γιώργος Κατρούγκαλος, τονίζοντας ότι όσοι λαμβάνουν αθροιστικά κύριες και επικουρικές συντάξεις κάτω των 1.300 ευρώ, δεν έχουν λόγο να ανησυχούν.
Κι ενώ εκδόθηκαν οι εγκύκλιοι για την εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού, ο Γιώργος Κατρούγκαλος επισημαίνει ότι εκτός από τις μειώσεις των επικουρικών για το 20% των ασφαλισμένων, η δεύτερη μείωση αφορά αναπροσαρμογή στο μέρισμα δημοσίων υπαλλήλων, ενώ δεν θίγονται τα επιδόματα αναπηρίας.
Και στο νέο ασφαλιστικό διατηρείται η μείωση του 10% της φαρμακευτικής δαπάνης για τους συνταξιούχους που έχασαν το ΕΚΑΣ, η κατάργηση του οποίου ψηφίστηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως τόνισε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: