Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Νέα υποχώρηση: Ελεύθερη η πώληση δανείων με εγγύηση του Δημοσίου

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Νέα υποχώρηση: Ελεύθερη η πώληση δανείων με εγγύηση του Δημοσίου

Νέα υποχώρηση: Ελεύθερη η πώληση δανείων με εγγύηση του Δημοσίου

Ελεύθερα θα πωλούνται πλέον και τα δάνεια με εγγύηση του Δημοσίου, έπειτα από συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές. Με νέα τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, αίρεται η εξαίρεση από πώληση των δανείων που έχουν εγγύηση του Δημοσίου, όπως απαιτούσαν οι πιστωτές για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. Επίσης, καθορίζεται ότι τα δάνεια που έχουν ως υποθήκη πρώτη κατοικία αξίας έως 140.000 ευρώ εξαιρούνται μόνο από την πώληση, αλλά μπορούν να μεταβιβαστούν σε εταιρείες διαχείρισης.
Επίσης με τροπολογία, προβλέπεται η κατάργηση της υποχρέωσης της υποβολής των εξαμηνιαίων οικονομικών καταστάσεων και του ετήσιου ισολογισμού και απολογισμού του ΤΑΙΠΕΔ από τον υπουργό Οικονομικών στη Βουλή.
Μιλώντας στη Βουλή ο κ. Τσακαλώτος τόνισε:
«Ανησυχούσαμε αν ξαφνικά υπάρξουν μεγάλες πληρωμές μήπως περάσουμε τον στόχο στα πλεονάσματα και ενεργοποιηθεί ο κόφτης», τόνισε. Όπως είπε στο τεχνικό MoU έχει συμφωνηθεί ότι οποιαδήποτε επίδραση για τον προϋπολογισμό από καταπτώσεις δανείων δεν θα επηρεάζει τον κόφτη. 
Σήμερα τελειώνουμε με το πρώτο σκέλος του αφηγήματος της κυβέρνησής μας που ήταν ανακεφαλαιοποίηση-πρώτη αξιολόγηση-συζήτηση για το χρέος, είπε ο υπουργός.
Η τελευταία προσπάθεια κάποιων να πείσουν ότι θα έρθουν χειρότερα μέτρα διαψεύστηκαν με τις τροπολογίες που καταθέσαμε, είπε ο υπουργός Οικονομικών.
Σε ότι αφορά τον αυτόματο μηχανισμό που κάποιοι λένε ότι «χειροτερεύει αισθητά» σημειώνει ότι απλά διευκρινίζεται ότι σε μερικές περιπτώσεις θα συμπεριλαμβάνονται οι δευτερογενείς επιπτώσεις μέτρων που μπορεί να τεθούν σε ισχύ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: