Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Τρ. Αλεξιάδης: Υπάρχουν θέματα στις δηλώσεις νομικών προσώπων τα οποία αντιμετωπίζονται - Ιούλιο ή Αύγουστο το νομοσχέδιο για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές

Τρ. Αλεξιάδης: Υπάρχουν θέματα στις δηλώσεις νομικών προσώπων τα οποία αντιμετωπίζονται - Ιούλιο ή Αύγουστο το νομοσχέδιο για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές


Καμία παράταση δεν θα δοθεί για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, πέραν της 30ης Ιουνίου, ξεκαθάρισε ο Τρύφωνας Αλεξιάδης, μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα.

Είχε φτάσει σε ικανοποιητικό ρυθμό η υποβολή των δηλώσεων και καλούμε τους πολίτες για να μην ταλαιπωρηθούν τις τελευταίες ημέρες για να μην έχουν προβλήματα να τρέξουν να κάνουν τις δηλώσεις τους. Οι δηλώσεις φυσικών προσώπων τρέχουν κανονικά, υπάρχουν κάποια θέματα με τις δηλώσεις νομικών προσώπων τα οποία αντιμετωπίζονται, και για να ξεκαθαρίσω από τώρα δεν έχουμε διάθεση να πάμε με διαδοχικές παρατάσεις έως τον Σεπτέμβριο.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, σημείωσε ότι, η καταβολή του φόρου εισοδήματος θα γίνει σε τρεις διμηνιαίες δόσεις και η καταβολή του ΕΝΦΙΑ θα είναι μηνιαία, «όσο πιο νωρίς γίνουν οι δηλώσεις, τόσο περισσότερες θα είναι οι δόσεις», είπε σχετικά.

Άμεσα θα έρθει το νομοσχέδιο με το οποίο θα χτίζεται το αφορολόγητο με τις αποδείξεις από ηλεκτρονικές συναλλαγές, είπε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, ανακοινώνοντας ότι, η εφαρμογή των διατάξεων του νομοσχεδίου θα είναι άμεση και δεν θα γίνει στο τέλος του χρόνου.

Τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο, το αργότερο, θα έχει ψηφιστεί και θα εφαρμοστεί η σύνδεση των ηλεκτρονικών συναλλαγών με το αφορολόγητο.



Πηγή Ant1.gr

http://taxheaven.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: