Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Ρήγας: Δεν θα επιτρέψουμε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

Ρήγας: Δεν θα επιτρέψουμε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

Ρήγας: Δεν θα επιτρέψουμε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

«Ξεκινούν οι πλειστηριασμοί, αλλά εμείς θα είμαστε μπροστά στο θέμα αυτό. Δεν θα επιτρέψουμε πλειστηριασμούς στην πρώτη κατοικία», ανέφερε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, στον Real Fm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.
«Ξεκινούν οι πλειστηριασμοί, αλλά θεωρώ πως ότι αφορά σε όλα αυτά τα οποία έχουμε πει, εμείς θα είμαστε και μπροστά στο θέμα των πλειστηριασμών. Δηλαδή δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν πλειστηριασμοί, οι οποίοι είναι για πρώτες κατοικίες, για ανθρώπους, οι οποίοι το προηγούμενο διάστημα είχαν πληγεί. Είμαστε σαφείς σε αυτό», ανέφερε ο κ.Ρήγας και πρόσθεσε: «Οι πλειστηριασμοί για κατοικίες, οι οποίες έχουν υπερβολές στις τιμές της αξίας τους, εκεί είναι κατανοητό ότι δεν μπορούμε να τις προστατέψουμε και αυτές».
Για τα θέματα που μένουν ανοικτά για τη δεύτερη αξιολόγηση, όπως ο ΑΔΜΗΕ, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Αυτή η προσπάθεια είναι αγώνας δρόμου, ο οποίος έχει βάθος δεν τελειώνει από τη μία στιγμή στην άλλη, όμως άνοιξε ο διάδρομος. Άνοιξε ο διάδρομος να υπάρξει φως στην επόμενη περίοδο και ταυτόχρονα να μπορέσουμε να κάνουμε ορισμένα πράγματα».
Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Εγώ εκείνο που λέω πάντα είναι ότι υπάρχει ανάγκη να τελειώσει το ζήτημα και είναι σοβαρό αυτό, να τελειώσει το θέμα της επιτροπείας, με την έννοια ότι, πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να μπορεί να θεσμοθετεί, να νομοθετεί πράγματα που δεν έχουν να κάνουν με την αξιολόγηση. Το λέω γιατί είναι θέμα δημοκρατίας και αφορά όλη την Ευρώπη, αυτό. Δεν μπορεί οι κυβερνήσεις να έχουν έλλειμμα σε αυτή την κατάσταση, Νομίζω ότι όλοι, αυτό, πρέπει να το στηρίξουμε.
Για τη ρύθμιση των offshore, ο κ.Ρήγας δήλωσε: «Δεν έχει να κάνει με προστασία ή οτιδήποτε. Υπήρχε νομικό κενό. Δεν θέλω να αναφέρω πρόσωπα τα οποία γλίτωσαν από αυτή την ιστορία. Έπρεπε να εξηγηθεί τι σημαίνει «εξωχώριες».
Υπάρχει σήμερα μία νέα διάταξη, η οποία απαγορεύει όλα τα πολιτικά πρόσωπα, Εδώ, λοιπόν, η ΝΔ γιατί δεν τη στηρίζει; Εγώ καταλαβαίνω τι έγινε, και το δέχομαι, αυτή τη διάταξη τώρα, γιατί; Γιατί εμπλέκονται και άλλοι σε αυτό το πράγμα. Άρα πλήρης απαγόρευση σε όλα,. Νομίζω ότι αυτό είναι καθαρό. Γιατί αποχωρεί τώρα;

Πηγή: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: