Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Τι ζήτησε ο Τσακαλώτος από τους δημοσιογράφους για τα capital controls – BINTEO

Τι ζήτησε ο Τσακαλώτος από τους δημοσιογράφους για τα capital controls – BINTEO

Πρώτη καταχώρηση: 26/05/2016 - 20:00
Τελευταία δημοσίευση: 26/05/2016 20:18Οικονομία
Τι ζήτησε ο Τσακαλώτος από τους δημοσιογράφους για τα capital controls – BINTEO
Για την άρση των capital controls ρωτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τα αποτελέσματα του Eurogroup και τη συμφωνία.
"Εξαρτάται από το πόσο ο κόσμος θα δει αλλαγές που προκύπτουν από αυτή τη συμφωνία" υποστήριξε ο κ. Τσακαλώτος επισημαίνοντας ότι "ο βασικός όρος είναι να επιστρέψουν χρήματα στις τράπεζες".
Στη συνέχεια ο υπουργός Οικονομικών απευθύνθηκε στους δημοσιογράφους λέγοντας:
"Μπορείτε να βάλετε κι εσείς το χεράκι σας για βοηθήσετε να φύγουν νωρίτερα τα capital controls, εάν αναλύσετε σωστά αυτή τη συμφωνία με τα θετικά και τα αρνητικά και δεν δημιουργείται μια εικόνα που δημιουργήθηκε - όχι μόνο από εσάς, έβαλαν κι άλλοι το χεράκι τους - ότι δεν πρόκειται να γίνει η συμφωνία, ότι καταρρέει η διαπραγμάτευση, ότι δεν θα γίνει η εκταμίευση. Όπως καταλαβαίνετε αυτό δεν βοήθησε στην χαλάρωση των capital controls".  
Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ:
Διαβάστε επίσης:






Η απάντηση του Τσακαλώτου για τον ΦΠΑ στα νησιά - ΒΙΝΤΕΟ

Πρώτη καταχώρηση: 26/05/2016 - 19:38
Τελευταία δημοσίευση: 26/05/2016 19:38Πολιτική
Η απάντηση του Τσακαλώτου για τον ΦΠΑ στα νησιά - ΒΙΝΤΕΟ
Στα στελέχη της κυβέρνησης που εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους αναφορικά με τη διάταξη για τον ΦΠΑ στα νησιά απάντησαν ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τα αποτελέσματα του Eurogroup και τη συμφωνία.
Ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι πρόκειται για μνημονιακή υποχρέωση που ψήφισαν όλα τα κόμματα το καλοκαίρι και πρόσθεσε: «Είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να βοηθήσεις τους ανθρώπους στα νησιά που έχουν ανάγκη ή τους ανθρώπους στα βουνά της Ηπείρου που δεν έχουν τουρίστες; Θα ήθελα να πείσω και τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τα στελέχη του δικού μου κόμματος ότι δεν είναι ο πιο αποτελεσματικός. Δηλαδή, αν στη Ρόδο που πηγαίνουν κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες  πληρώνουν ένα μεγαλύτερο φόρο είναι πιο αποτελεσματικό και από αυτά τα έσοδα να μπορείς να έχεις στοχευμένη νησιωτική πολιτική που είναι και για παροχές και για ανάπτυξη. Αυτός μου φαίνεται εμένα πολύ καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης των προβλημάτων που έχουν τα νησιά».
«Το ξέρω ότι οι νησιώτες δεν το σκέφτονται έτσι δικαίως ανησυχούν αλλά πρέπει να πιστέψουν ότι η πολιτική που θα έχουμε για τα νησιά θα είναι πιο αποτελεσματική και πιο αναπτυξιακή» υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών.
Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης σημείωσε ότι «από την πλευρά μίας κυβέρνησης προοδευτικής, μίας κυβέρνησης της αριστεράς, προτεραιότητα είναι η επούλωση και η εισοδηματική στήριξη των χαμηλών εισοδημάτων, των κοινωνικά αδύναμων στρωμάτων ανεξάρτητα αν αυτά τα στρώματα είναι κάτοικοι των νησιών ή της ορεινής Ελλάδας».
«Η δική μας πρόθεση, όσο η οικονομία ανακάμπτει, είναι να ενισχύουμε εισοδηματικά, στοχευμένα, τα χαμηλά εισοδήματα ανεξάρτητα από το που κατοικούν» τόνισε. Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση σκέφτεται να αποσύρει τη διάταξη απάντησε αρνητικά.
Διαβάστε επίσης:
εκτύπωση

Δεν υπάρχουν σχόλια: