Αλεξιάδης: Ναι μεν... αλλά για την ενδεχόμενη αύξηση του φόρου στη βενζίνη

Αλεξιάδης: Ναι μεν... αλλά για την ενδεχόμενη αύξηση του φόρου στη βενζίνη

Στη διάταξη για τις offshore και την απόφαση της κυβέρνησης να καταθέσει τροπολογία με την οποία θα απαγορεύεται η συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε offshore, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη.
«Η διάταξη όπως ήταν δεν είχε πρόβλημα αλλά για μην δίνουμε πολιτικό άλλοθι και να μην δημιουργούμε θέματα πρέπει να αλλάξει. Αλλά επί της ουσίας της διάταξης δεν υπάρχει λόγος για τον θόρυβο που δημιουργήθηκε» σημείωσε ο κ. Αλεξιάδης.
«Είναι πολιτική υποκρισία να παίρνουμε μια διάταξη η οποία έγινε σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς για να μειωθεί η διαφθορά και να το κάνουν πολιτικό ζήτημα αυτοί οι οποίοι ελέγχονται για το πώς διαχειρίστηκαν το δημόσιο χρήμα» σημείωσε ο κ. Αλεξιάδης.
Ερωτηθείς αν με την αύξηση των φόρων θα αυξηθούν τα έσοδα, ο κ. Αλεξιάδης απάντησε ότι «θα έχουμε πρόβλημα να αυξηθούν τα έσοδα και να εισπραχθούν οι φόροι, αποδείξαμε όμως το 2015 ότι με αντίστοιχες αυξήσεις στην έμμεση φορολογία είχαμε αύξηση των εσόδων»
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο αύξησης του φόρου της βενζίνης στο πλαίσιο του νέου τρόπου υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας επισημαίνοντας ότι είναι ένα από τα πολλά σενάρια αλλά δεν σημαίνει ότι θα εφαρμοστεί.
Σχετικά με το χτίσιμο του αφορολόγητου ο κ. Αλεξιάδης επεσήμανε ότι «για να ενδυναμώσουμε τις ηλεκτρονικές συναλλαγές θα επιβάλλουμε από μια ημερομηνία και μετά, πιθανά την 1η Ιουλίου, ότι θα πρέπει να χτίζεις το αφορολόγητο σου με δαπάνες που θα γίνονται μόνο μέσω πλαστικής κάρτας.»
Πηγή: enikos.gr

Σχόλια Αναγνωστών

σχολίασε και εσύ

Αλεξιάδης: Εξετάζεται επιπλέον φόρος στη βενζίνη για τα τέλη κυκλοφορίας

Αλεξιάδης: Εξετάζεται επιπλέον φόρος στη βενζίνη για τα τέλη κυκλοφορίας

Επιπλέον φόρο στη βενζίνη -πέραν του 24% στον ΦΠΑ και της αύξησης του Ειδικού Φόρου Kατανάλωσης- για τα τέλη κυκλοφορίας του 2017 έχει προτείνει η ομάδα εργασίας του υπουργείου Οικονομικών όπως ανακοίνωσε το Σάββατο στον ΣΚΑΪ ο Τρύφων Αλεξιάδης.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με το skai.gr, διευκρίνισε ότι η πρόταση για τον φόρο αυτό έχει κατατεθεί και εξετάζεται, αλλά δεν έχει υιοθετηθεί.
Όπως εξήγησε ο κ. Αλεξιάδης, πολύς κόσμος δεν μπορεί να καταβάλλει μεγάλα τέλη κυκλοφορίας, έτσι θα πληρώνει μέρος τους εφάπαξ, και το υπόλοιπο θα περάσει στη βενζίνη μέσα από μια μικρή αύξηση.
Επίσης σημείωσε πως το μέτρο αυτό θα ωφελήσει όσους έχουν μικρή κατανάλωση βενζίνης και θα επιβαρύνει όσους έχουν μεγάλη κατανάλωση, ενώ είναι πρακτική που ακολουθείται και από άλλες χώρες.
"Είμαστε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων γιατί πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα της χώρας", τόνισε ακόμη ο Τρύφων Αλεξιάδης.
"Όσο αυξάνεται το εισόδημα θα αυξάνεται και το πόσο των αποδείξεων που θα μαζεύει ο πολίτης", είπε πάντως για το αφορολόγητο. "Όποιος έχει μεγάλο εισόδημα πρέπει να συμβάλλει στα φορολογικά βάρη, συγκεντρώνοντας το μεγαλύτερο ποσοστό εισοδήματος του σε αποδείξεις, οποίος δεν έχει αποδείξεις θα χάνει από το αφορολόγητο του", παρατήρησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.
"Το φορολογικό σύστημα είναι μια αναγκαιότητα είμαστε υποχρεωμένοι να το εφαρμόσουμε μέσα από εκεί που οδηγηθήκαμε", παραδέχθηκε ο κ. Αλεξιάδης."Έχουμε πλήρη επίγνωση των προβλημάτων, τα μέτρα που ψηφίστηκαν έχουν στόχο να δώσουν ανάσα στους πολίτες", πρόσθεσε ο υπουργός.
Σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη η κυβέρνηση προσπαθεί να λύσει τα προβλήματα της κοινωνίας. "Ποια άλλη πολιτική δύναμη έκανε συμφωνία και πήγε μετά σε εκλογές;" διερωτήθηκε.
Ο Τρύφων Αλεξιάδης δήλωσε ότι πρέπει να τελειώσει γρήγορα η διαδικασία των φορολογικών δηλώσεων για να γίνει η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ, και κάλεσε τους πολίτες να σπεύσουν να κάνουν τις δηλώσεις τους.
Σε ό,τι αφορά τη χρήση πλαστικού χρήματος διευκρίνισε ότι από ένα όριο και πάνω θα υπάρχουν ηλικιακοί και γεωγραφικοί περιορισμοί.



Σχόλια Αναγνωστών

σχολίασε και εσύ

Αλεξιάδης: Σε τρεις διμηνιαίες δόσεις ο φόρος εισοδήματος

Αλεξιάδης: Σε τρεις διμηνιαίες δόσεις ο φόρος εισοδήματος

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στο Mega, προέτρεψε τους πολίτες να μην καθυστερήσουν να υποβάλουν την δήλωσή τους και να μην αφήσουν να εκπνεύσει η προθεσμία, η οποία είναι έως 30 Ιουνίου. «Παράκληση, να πάνε όλοι και να τρέξουνε, γιατί βλέπουμε ότι έχει αρχίσει μία καθυστέρηση, ενώ στην αρχή πηγαίναμε πολύ καλά, έχει αρχίσει μία καθυστέρηση. Ο στόχος που έχουμε είναι η 30η Ιουνίου και θα δοθεί παράταση λίγων ημερών, μόνο για όποια προβλήματα έχουμε μέχρι τότε με το TAXIS. Δεν θα πάμε όπως το 2015 να καταθέτουμε φορολογικές δηλώσεις μέχρι τον Σεπτέμβριο, Οκτώβριο. Αυτά είναι πράγματα που πρέπει να αποφύγουμε».
«Οι δόσεις θα είναι τρεις διμηνιαίες δόσεις που ξεκινάνε από τον Ιούλιο», ανέφερε ο κ. Αλεξιάδης και πρόσθεσε πως ο αριθμός των δόσεων δεν έχει κλείσει ακόμα και το συζητούν με τους θεσμούς.
«Προσπαθούμε να δοθεί μία λύση σε αυτό, διότι θα ανακουφίσει πάρα πολύ τις επιχειρήσεις και τους πολίτες και θα δώσει μία δυνατότητα για πιο εύκολη είσπραξη των εσόδων».
Μετά τις φορολογικές δηλώσεις η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ
Για τον ΕΝΦΙΑ, ο κ. Αλεξιάδης είπε: «Αν δεν τελειώσουν οι φορολογικές δηλώσεις, δεν μπορεί να ξεκινήσει η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ. Ο ΕΝΦΙΑ θα πληρωθεί σε μηνιαίες δόσεις, μέχρι τέλος του χρόνου».
Στην ερώτηση για το πόσες θα είναι οι δόσεις, ο κ.Αλεξιάδης απάντησε πως αυτό θα προσδιοριστεί ανάλογα με το πότε θα γίνει η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ.
«Περίπου 6 εκατ. φορολογούμενοι στον ΕΝΦΙΑ θα δούνε τις δηλώσεις του ΕΝΦΙΑ να είναι ίδιες ή λιγότερες από πέρυσι και ένα μικρό ποσοστό, περίπου στις 600.000, θα πληρώσουν περισσότερα από ότι πληρώσαν την προηγούμενη φορά, αλλά ο στόχος παραμένει στα 2,65 δις», πρόσθεσε.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι: «Είναι μία πολιτική στην οποία καταφέραμε και βάλαμε ένα σαφές ταξικό πρόσημο, που κάθε λογικός άνθρωπος δεν θα διαφωνήσει. Μεταφέραμε φορολογικό βάρος από ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας στο τμήμα της κοινωνίας που έχει μεγάλη και πολύ μεγάλη περιουσία. Και για αυτό θα μας κατηγορήσουν;»

Πηγή: enikos.gr

Σχόλια Αναγνωστών

σχολίασε και εσύ

Αλεξιάδης: Ανατροπές σε φόρους ακινήτων, τελών κυκλοφορίας, αδήλωτα εισοδήματα

Αλεξιάδης: Ανατροπές σε φόρους ακινήτων, τελών κυκλοφορίας, αδήλωτα εισοδήματα

Ανατροπές στους φόρους μεταβίβασης ακινήτων, παρεμβάσεις στον ΦΠΑ για τις οικοδομές, σύνδεση των τελών κυκλοφορίας με τη χρήση Ι.Χ., αλλαγές στο φόρο ακινήτων και στοχευμένους ελέγχους σε μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής προαναγγέλλει ο Τρύφων Αλεξιάδης.
Μιλώντας στην Ημερησία του Σαββάτου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών στέλνει μήνυμα σε όσους έχουν αδήλωτα εισοδήματα, ότι έχουν ακόμα μια ευκαιρία.
Μεταξύ άλλων, αναφέρει:
Ο ΕΝΦΙΑ για το 2017 θα υπολογίζεται με βάση τις εμπορικές τιμές των ακινήτων
Έρχονται παρεμβάσεις σε ΦΠΑ, φόρους μεταβίβασης, κληρονομιάς και γονικής παροχής
Όσοι εμφανίσουν αδήλωτα κεφάλαια θα απαλλαγούν από ποινικές κυρώσεις
Προωθείται νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου στα προϊόντα καπνού
Για τον φετινό ΕΝΦΙΑ ανακοινώνει ότι θα ξεκινήσει η εκκαθάρισή του από τον Ιούλιο, όταν θα ολοκληρωθεί η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Θα είναι και φέτος σε πέντε μηνιαίες δόσεις.

Σχόλια Αναγνωστών

σχολίασε και εσύ

Τελευταία ευκαιρία για να δηλωθούν τα… αδήλωτα εισοδήματα του εξωτερικού

Τελευταία ευκαιρία για να δηλωθούν τα… αδήλωτα εισοδήματα του εξωτερικού

Μια τελευταία ευκαιρία σε όσους διαθέτουν χρήματα στο εξωτερικό για να τα δηλώσουν εθελοντικά, χωρίς να υποστούν τις συνέπειες που προβλέπει η νομοθεσία για το μαύρο χρήμα, θα δοθεί από το υπουργείο Οικονομικών.
Μέσα στον Ιούνιο η κυβέρνηση προτίθεται σύμφωνα με πληροφορίες, να καταθέσει το νομοσχέδιο για την εθελοντική αποκάλυψη κεφαλαίων σε μια προσπάθεια να ενισχυθούν τα έσοδα από την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης έχει ξεκαθαρίσει πάντως, πως στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο το οποίο συζητείται με τους Θεσμούς, θα δοθούν βέβαια κίνητρα, αλλά διέψευσε όσα έχουν ακουστεί περί πολύ χαμηλών συντελεστών και χαριστικών περαιώσεων.
Κρίσιμο σημείο είναι ο προσδιορισμός του χρόνου κατά τον οποίο αποκτήθηκε το εισόδημα το οποίο θα «επιστρέψει» στη χώρα. Και αυτό γιατί ο χρόνος επηρεάζει το συντελεστή φορολόγησης που θα πρέπει να επιβληθεί αλλά και τις προσαυξήσεις που θα πρέπει να υπολογιστούν πριν από την "έκπτωση" η οποία θα επέρχεται στη συνέχεια.

Σχόλια Αναγνωστών

σχολίασε και εσύ