Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Έντονη αντιπαράθεση Χ. Θεοχάρη και Τ. Αλεξιάδη στην Επιτροπή της Βουλής

Έντονη αντιπαράθεση Χ. Θεοχάρη και Τ. Αλεξιάδη στην Επιτροπή της Βουλής


Έντονη αντιπαράθεση είχαν εχθές ο Χάρης Θεοχάρης με τον Αναπλ. Υπουργό Τρύφων Αλεξιάδη στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων στο πλαίσιο της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου. Ο κος Θεοχάρης ανέφερε ότι οι εφοριακοί, οι οποίοι απεργούν και σήμερα, θα υποδεχθούν τον κο Αλεξιάδη «όπως του αξίζει» όταν αυτός επιστρέψει στις τάξεις των εφοριακών διότι τους κοροΐδεψε υποσχόμενος αξιολόγηση, με τον Αναπληρωτή Υπουργό να απαντάει ότι όλοι θυμούνται στο Υπ. Οικονομικών ποιος έχει την ευθύνη για απολύσεις προσωπικού, κλείσιμο υπηρεσιών όπως και την κατάθεση της επίμαχης τροπολογίας για τις τριγωνικές συναλλαγές.

Πηγή video: enikos.gr

Επίθεση Χ.Θεοχάρη:



Απάντηση Τ. Αλεξιάδη:



Ολόκληρο το κείμενο:
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΝΥΠΟΙΚ Τ. ΑΛΕΞΙΑΔΗ ΣΕ ΕΠΙΘΕΣΗ Χ. ΘΕΟΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ (19.5.2016)

ΤΡΥΦΩΝ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών): Κυρία Πρόεδρε, ζήτησα το λόγο επί προσωπικού, γιατί το πρωί, όταν έφυγα από την αίθουσα για να πάω στο Υπουργείο για υποχρέωση του Υπουργείου, ο κ. Θεοχάρης έκανε μια χυδαία προσωπική επίθεση.
Δεν συνηθίζω να ζητάω το λόγο επί προσωπικού, γιατί δεν θέλω να χάνουμε χρόνο για τέτοια πράγματα, γιατί θεωρώ, ότι είναι πολιτικές οι διαφορές.
Του έχω στείλει μήνυμα από τις 18:30 ώρα, για να είναι εδώ, για να ακούσει τις απαντήσεις, έχει πάει 20:10 και δεν είναι εδώ, επιλογή του είναι.
Καταλαβαίνω απόλυτα τις ανάγκες των εξετάσεων, που πρέπει να δώσει για την πορεία στο νέο πολιτικό χώρο, που θα στεγάσει την ανεξαρτησία του, αλλά - καλώς ήρθατε, κύριε Θεοχάρη, για να τα ακούσετε - θα δούμε πολλά μέχρι τότε σε αυτή την πορεία, αλλά να δούμε τον κ. Θεοχάρη, να συμπαραστέκεται σε απεργία εργαζομένων στο Υπουργείο Οικονομικών, που διαμαρτύρονται για τη μετεξέλιξη της ΓΓΔΕ σε νέα αρχή, δεν το περιμέναμε, το είδαμε και αυτό.
Όλοι στο Υπουργείο Οικονομικών θυμούνται, κύριε Θεοχάρη, ποιος έχει την πολιτική ευθύνη για απολύσεις προσωπικού.
Εσείς τις κάνατε.
Όλοι θυμούνται ποιος έχει την πολιτική ευθύνη για ξύλο και συλλήψεις υπαλλήλων.
Εσείς τις κάνατε.
Όλοι θυμούνται ποιος έχει την πολιτική ευθύνη για το κλείσιμο δεκάδων υπηρεσιών σε όλο το Υπουργείο Οικονομικών.
Εσείς τις κάνατε.
Επίσης, όλοι στο Υπουργείο Οικονομικών θυμούνται και κάτι ωραίες τροπολογίες, που ξεκίνησαν από την τότε, δήθεν, Ανεξάρτητη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, όταν με αυτές τις τροπολογίες τακτοποιήθηκαν κάποια θέματα για τις τριγωνικές συναλλαγές και άλλα περίεργα, που μόνο το Δημόσιο δεν ωφέλησαν.
Έχω καταθέσει στη Βουλή, το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Καθημερινής» γι’ αυτά τα θέματα και όταν ασχολείσαι με τέτοιες τροπολογίες εξασφαλίζεις την επαγγελματική σου καριέρα, όταν φύγεις από το Υπουργείο Οικονομικών.
Εγώ, όταν φύγω από το Υπουργείο Οικονομικών, από τη θέση ευθύνης που έχω, απλός υπάλληλος θα γυρίσω και δεν έχω κανένα φόβο για αυτό, γιατί έχω καθαρή τη συνείδησή μου.

Η ΕΠΙΘΕΣΗ Χ. ΘΕΟΧΑΡΗ ΣΤΟΝ ΑΝΥΠΟΙΚ Τ. ΑΛΕΞΙΑΔΗ

ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ : Κύριε Πρόεδρε, μία παράκληση κατ’ αρχήν προς εσάς. Είναι κατανοητό ότι ο εθισμός του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στα ψέματα, που φέρνει νομοσχέδιο ξεπουλήματος τη στιγμή που καταγγέλλει το νεοφιλελευθερισμό, είναι δεδομένος, αλλά τουλάχιστον, ας λέγατε, ότι μας δίνετε το λόγο, όχι κατά τη σειρά που μας είδατε, όταν ξέρετε ότι την έχω ζητήσει πρώτος και μου έχετε επτά φορές αρνηθεί το λόγο. Ας λέγατε, ότι δίνετε το λόγο κοινοβουλευτικά. Πείτε τουλάχιστον την αλήθεια.
Δεν μπορεί να συνεχιστεί η συνεδρίαση όταν δεν είναι εδώ όλα τα παραρτήματα. Ala cart από τον Υπουργό, όποια παραρτήματα θέλει και δεν ντρέπεται να τα δώσει στον ελληνικό λαό, να τα φέρνει και όποια παραρτήματα ντρέπεται, διότι δείχνουν ποιες είναι οι προθέσεις της Κυβέρνησης, δεν μπορεί να τα δίνει. Όλα τα παραρτήματα πρέπει να δοθούν πριν συνεχίσει η συνεδρίαση αυτή.
Όσον αφορά για τη διαδικασία, δεν υπάρχει κανένας λόγος για την κατεπείγουσα διαδικασία, την οποία η Κυβέρνηση επιλέγει για να τελειώσει άρον – άρον πριν την Κυριακή, πλην της συγκάλυψης και της απόκρυψης της αλήθειας από τον ελληνικό λαό. Είναι προφανές ότι αυτό το νομοσχέδιο έχει έρθει από το εξωτερικό και μάλιστα, πιθανώς ο κόφτης να μην έχει προλάβει να μεταφραστεί, γι’ αυτό έπρεπε να το φέρετε χθες το βράδυ άρον – άρον. Είναι φανερό ότι τον έχετε σε αγαστή συνεργασία, συνεπώς, μόνο και η κατάθεση του νομοσχεδίου θα έφθανε για να πάρετε την πολυπόθητη Συμφωνία.
Έχετε μπερδέψει τόσο πολύ τον ελληνικό λαό, που οι εφοριακοί σήμερα απεργούν. Ο κ. Τρύφωνας Αλεξιάδης προσωρινά μη εφοριακός και Υπουργός να ξέρει ότι θα γυρίσει στις τάξεις των εφοριακών και θα τον υποδεχτούν όπως του αξίζει.
Τους κορόιδεψε και ενώ τους υποσχέθηκε αξιολόγηση, δεν τους την δίνει σύμφωνα με τον Δημοσιονομικό Υπαλληλικό Κώδικα, όπως τους υποσχέθηκε, αλλά σήμερα απεργούν, παρόλο που οι μισθοί τους με αυτό το νομοσχέδιο εξαιρούνται από τον «κόφτη», ως έξοδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και έτσι αν πετύχουν στο στόχο τους, οι μισθοί τους μαζί με τους υπολοίπους δημοσίους υπαλλήλους, θα κόβονται με τον «κόφτη», αυτόματα και κατευθείαν.
Συνεπώς, δεν έχει καταλάβει ο ελληνικός λαός, ούτε καν τι έρχεται στο νομοσχέδιο, μαζί με σας πρέπει ….

Δεν υπάρχουν σχόλια: