Κυριακή 17 Απριλίου 2016

ΒΑΡΥ ΤΟ ΚΛΙΜΑ Διπλή ρουκέτα κατά της Ελλάδας από τους «σκληρούς» Λαγκάρντ και Σόιμπλε

ΒΑΡΥ ΤΟ ΚΛΙΜΑ

Διπλή ρουκέτα κατά της Ελλάδας από τους «σκληρούς» Λαγκάρντ και Σόιμπλε

Διπλή ρουκέτα κατά της Ελλάδας από τους «σκληρούς» Λαγκάρντ και Σόιμπλε

Διπλή ρουκέτα κατά της Ελλάδας εξαπέλυσαν οι «σκληροί» των δανειστών, δηλαδή η Κρ. Λαγκάρντ και ο Β. Σόιμπλε οι οποίοι προσγείωσαν τις προσδοκίες για άμεσο κλείσιμο της διαπραγμάτευσης.
Η επικεφαλής του ΔΝΤ είπε ότι έχουν πολλά ακόμη να γίνουν ενώ ο Γερμανός μέσω διαρροών προσχεδίου ζητά μέτρα 3 δισ. από την Αθήνα.
Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες το βράδυ στην Ουάσινγκτον η Κρ. Λαγκάρντ και πριν συναντηθεί εκτάκτως με τον Ευκ. Τσακαλώτο,  δήλωσε ότι υπάρχει πολλή δουλειά ακόμα με την Ελλάδα,τονίζοντας ότι οι στόχοι και τα μέτρα που θα επιτευχθούν πρέπει να είναι βιώσιμοι.
Το κλίμα βάρυνε ξαφνικά γι' αυτό και ορίστηκε η συνάντηση τα μεσάνυχτα με τον κ. Τσακαλώτο.
Η κυρία Λαγκάρντ επανέλαβε ότι οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ θα επιστρέψουν στην Αθήνα στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας προκειμένου να συνεχιστεί η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, χαμηλώνοντας παράλληλα τις προσδοκίες για άμεσο αποτέλεσμα. Υποστήριξε παρόλ' αυτά ότι η συνάντηση με την ελληνική αντιπροσωπία ήταν ιδιαίτερα παραγωγική.
Δν έκρυψε τη δυσαρέσκειά της για τις φραστικές επιθέσεις που δέχθηκε το Ταμείο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και μέλη της κυβέρνησης, ενώ σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο ερμηνεύτηκε στην Ελλάδα πρόσφατη συνέντευξη του Πολ Τόμσεν, υποστήριξε ότι εκείνος δεν υπερασπίστηκε τη λήψη νέων μέτρων, αλλά εξήγησε ότι για να επιτευχθεί ο στόχος του 3,5% στον οποίο επιμένουν οι Ευρωπαίοι, η χώρα θα πρέπει να υποστεί νέα μέτρα λιτότητας.
Σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα είπε ότι για την αντιμετώπισή του θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν «όλες οι δυνάμεις», υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι ένα πρόβλημα που αφορά μόνο μία χώρα.
Σόιμπλε
Η γερμανική πλευρά διαρρέει ενα προσχέδιο που θα θέσει στο τραπέζι και σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα θα κληθεί να υπογράψει 3 δισ. επιπλεον μέτρα πέραν των 5 δισ. που εχει δεσμευτεί να υλοποιήσει.
Τα επιπλέον μέτρα 3 δισ. ευρώ θα είναι μέτρα «εν αναμονή», δηλαδή θα εφαρμοστούν μόνο στην περίπτωση που ο στόχος για 3.5 % πλεόνασμα  με τα υφιστάμενα μετρα δεν επιτευχθούν, οπως εκτιμά το ΔΝΤ.  Η πρόταση δηλαδή είναι ένας συμβιβασμός προκειμένου να πειστεί το ΔΝΤ να συμμετάσχει πλήρως και με χρηματοδότηση στο ελληνικό πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: