Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Φόρος και στις διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία

Φόρος και στις διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία

Θέσπιση τέλους διανυκτερεύσεων στα ξενοδοχεία –για κάθε νύκτα που θα περνάμε θα πληρώνουμε ένα ευρώ για κάθε… αστέρι του ξενοδοχείου περιλαμβάνει το πακέτο μέτρων.
bazoun-kai-eidiko-telos-dianuktereusis-sta-ksenodoxeia
 
Θέσπιση τέλους διανυκτερεύσεων στα ξενοδοχεία –για κάθε νύκτα που θα περνάμε θα πληρώνουμε ένα ευρώ για κάθε… αστέρι του ξενοδοχείου- περιλαμβάνει σύμφωνα με πληροφορίες το πακέτο μέτρων που αποσκοπεί στη  συγκέντρωση 5,4 δισ. ευρώ μέσα στην 3ετία 2016-2018.
Με βάση το σχέδιο, στα ξενοδοχεία τριών αστέρων θα επιβάλλεται ειδικό τέλος τριών ευρώ ανά διανυκτέρευση, στα ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων, τέσσερα ευρώ ανά διανυκτέρευση, στα πεντάστερα πέντε ευρώ κλπ. Το σχέδιο της θέσπισης του τέλους διανυκτέρευσης, είχε συζητηθεί για πρώτη φορά πέρυσι την άνοιξη και τότε παρουσιαζόταν ως «ισοδύναμο» είτε για να μην καταργηθεί το ειδικό καθεστώς του ΦΠΑ στα νησιά, είτε για να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ στις ξενοδοχειακές υπηρεσίες από το 6,5% στο 13%.
Πέρυσι το καλοκαίρι όμως αυξήθηκε και ο ΦΠΑ στα ξενοδοχεία ενώ καταργήθηκε το ειδικό καθεστώς στα νησιά του Αιγαίου. Σχετική έρευνα που είχε κάνει το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ) εκτιμούσε ότι η επιβολή του τέλους 1-5 ευρώ στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, θα ισοδυναμούσε με επιβάρυνση των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων κατά 147,6 εκατ. ευρώ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: