Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Τα νέα πακέτα ΕΣΠΑ που θα «τρέξουν» φέτος

Τα νέα πακέτα ΕΣΠΑ που θα «τρέξουν» φέτος

Πρώτη καταχώρηση: 22/03/2016 - 08:34
Τελευταία δημοσίευση: 08:34Οικονομία
Τα νέα πακέτα ΕΣΠΑ που θα «τρέξουν» φέτος
Προγράμματα με προϋπολογισμό που «σπάει» το φράγμα του 1 δισ. ευρώ και αφορούν στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, του τουρισμού, των υποδομών, στην κάλυψη σημαντικών κοινωνικών αναγκών, στην καταπολέμηση της ανεργίας κ.ά. έχει στα «σκαριά» το υπουργείο Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ(2014-2020).
Οι προκηρύξεις τους έχουν δρομολογηθεί για το 2016, παίρνοντας «σκυτάλη» από τις τέσσερις δράσεις για την επιχειρηματικότητα (σ.σ. ενίσχυση μικρών, νεοφυών και τουριστικών επιχειρήσεων και άνεργων πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης) που έχουν ήδη δει «το φως της δημοσιότητας».

Clusters και meta-clusters
Πληροφορίες από το υπουργείο Ανάπτυξης αναφέρουν πως σύντομα θα προκηρυχθεί δράση για την ανάπτυξη clusters διεθνούς εμβέλειας (στηρίζοντας θεματικά ομοειδείς και γεωγραφικά γειτνιασμένους παραγωγικούς και καινοτομικούς φορείς) και meta-clusters (στηρίζοντας διατομεακές συνεργασίες δύο ή περισσοτέρων clusters).
Στόχος αυτής, είναι η δημιουργία εγχώριων αλυσίδων προστιθέμενης αξίας στους στρατηγικούς τομείς της χώρας: αγροδιατροφή - βιομηχανία τροφίμων, ενέργεια, εφοδιαστική αλυσίδα, πολιτιστικές - δημιουργικές βιομηχανίες, περιβάλλον, τουρισμός, τεχνολογίες πληροφορικής & επικοινωνιών (ΤΠΕ), υλικά - κατασκευές και υγεία.
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Δείτε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια: