Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ «Βόμβα» ΟΟΣΑ για τον κατώτατο μισθό και τις τριετίες

ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ

«Βόμβα» ΟΟΣΑ για τον κατώτατο μισθό και τις τριετίες

«Βόμβα» ΟΟΣΑ για τον κατώτατο μισθό και τις τριετίες

Την ίδια στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση για το Ασφαλιστικό και οι δανειστές εμφανίζονται ιδιαίτερα σκληροί, ο ΟΟΣΑ έρχεται να ρίξει νέα «βόμβα».
Στην έκθεση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα και στο κεφάλαιο για τα εργασιακά και τις συντάξεις – μισθούς, ο Οργανισμός τονίζει ότι ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα βρίσκεται κάτω από το μέσο όρο, ωστόσο αυτός αυξάνεται με την προϋπηρεσία (3ετίες) κι αυτό είναι μοναδική περίπτωση μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ. Οι ίδιοι υπολογίζουν, δε, ότι αν προστεθούν οικογενειακά επιδόματα στις 3ετίας, ο κατώτατος μισθός μπορεί να φτάσει στα 818 ευρώ!
Τι προτείνει ο ΟΟΣΑ, με δεδομένο ότι όλα αυτά θα επανεξεταστούν εντός του 2016; Κατ” αρχάς, ο κατώτατος μισθός να συνδεθεί με την παραγωγικότητα και την αξιολόγηση και πάνω απ” όλα να αναθεωρηθεί το σύστημα των 3ετιών! Εμμέσως πλην σαφώς ζητά την κατάργησή τους:
Επίσης, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, υπάρχουν ακόμα περιορισμοί στις ομαδικές απολύσεις αλλά ακόμα κι αν ευθυγραμμιστούμε με τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές, η αύξηση της παραγωγής θα είναι μόλις 0,2% σε βάθος δεκαετίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: