Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Νέα ευνοϊκή ρύθμιση για χρέη στη ΔΕΗ

Νέα ευνοϊκή ρύθμιση για χρέη στη ΔΕΗ

Πρώτη καταχώρηση: 16/03/2016 - 08:25
Τελευταία δημοσίευση: 08:25My Money
Νέα ευνοϊκή ρύθμιση για χρέη στη ΔΕΗ
Νέα ευνοϊκή ρύθμιση για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών ετοιμάζει η ΔΕΗ.
Το πρόγραμμα προβλέπει μείωση ή και κατάργηση των προκαταβολών, ενώ εξετάζεται και αύξηση του αριθμού των δόσεων.
Η διοίκηση της εταιρείας, σύμφωνα με το 'Εθνος, αποπειράται νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις καθώς το ύψος των απλήρωτων λογαριασμών παραμένει σταθερά στα 2,2 δισ. ευρώ με κίνδυνο υψηλής εκτίναξης.
Το αναθεωρημένο πρόγραμμα ρύθμισης υπερήμερων οφειλών περιλαμβάνει:
1. Μείωση από το 10% στο 5% της προκαταβολής δόσης έναντι της συνολικής οφειλής για την υπαγωγή σε ρύθμιση με μηνιαίες καταβολές. Δεν αποκλείεται να παύσει και η υποχρέωση της προκαταβολής ποσού.
2. Αύξηση του αριθμού των ανώτατων μηνιαίων δόσεων από τις 36 στις 72. Δεν αποκλείεται οι 36 μηνιαίες δόσεις να διατηρηθούν και να μην αυξηθούν.
3. «Κλειδωμένη» φαίνεται να είναι η μηδενική προκαταβολή για τους αγρότες, προκειμένου να υπαχθούν στις ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών.
4. Εξετάζεται η μείωση του «πλαφόν» της ελάχιστης δόσης. Σήμερα αυτή καθορίζεται στο 30% του μέσου μηνιαίου λογαριασμού.
5. Για τους οφειλέτες που δεν είναι συνεπείς ή έχουν εντοπιστεί να κλέβουν ρεύμα, η προκαταβολή του 30% για την υπαγωγή στο πρόγραμμα διακανονισμών θα μειωθεί στο 20%, ενώ ο ανώτατος αριθμός των δόσεων θα ανέβει από τις 12 στις 18.


Δεν υπάρχουν σχόλια: