Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Γ. Χουλιαράκης: «Θα επιβαρυνθούν εισοδήματα άνω των 65.000 από εργασία ή ελεύθερη δραστηριότητα»

Γ. Χουλιαράκης: «Θα επιβαρυνθούν εισοδήματα άνω των 65.000 από εργασία ή ελεύθερη δραστηριότητα»


Ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών στο πλαίσιο  συζήτησης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για τον απολογισμό του γενικού ισολογισμού του Κράτους και ελέγχου της εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Κράτους, ανέφερε σχετικά:

"Μία από τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που θα καλύψουν το 2% είναι οι αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος. Θα επιβαρυνθούν εισοδήματα άνω των 65.000 από εργασία ή ελεύθερη δραστηριότητα, ενώ παράλληλα θα ελαφρυνθεί, παρά τα όσα λένε τα ΜΜΕ, η μεσαία τάξη", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χουλιαράκης. Εμφανίστηκε μάλιστα βέβαιος ότι η ΕΛΣΤΑΤ αναμένεται να ανακοινώσει ότι για το 2015 υπήρξε υπέρβαση του στόχου κατά 830 εκατομμύρια ευρώ ή 0,2% του ΑΕΠ.

Ο αναπληρωτής υπουργός εκτίμησε επίσης ότι αρκετά από τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής θα νομοθετηθούν, αλλά δεν θα υλοποιηθούν λόγω της καλύτερης πορείας των φορολογικών εσόδων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε επίσης στην σημαντική αποτελεσματικότητα της εφαρμογής των μέτρων που έχουν ήδη παρθεί και «μας επιτρέπει να πάρουμε λιγότερα μέτρα από όσα περιμέναμε για το 2017 και 2018».

Δεν υπάρχουν σχόλια: