Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Γύρισμα χιλιομέτρων: Οι Αρχές το γνωρίζουν από το 2015 αλλά δεν κάνουν τίποτα!

Γύρισμα χιλιομέτρων: Οι Αρχές το γνωρίζουν από το 2015 αλλά δεν κάνουν τίποτα!

Πρώτη καταχώρηση: 11/03/2016 - 12:28
Τελευταία δημοσίευση: 12:44Auto
Γύρισμα χιλιομέτρων: Οι Αρχές το γνωρίζουν από το 2015 αλλά δεν κάνουν τίποτα!
Του Γιώργου Κ. Ανδρή
andris@enikonomia.gr

Ανενόχλητος εξακολουθεί να πουλά σε ανυποψίαστους καταναλωτές αυτοκίνητα με γυρισμένα χιλιόμετρα ο έμπορος μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στα Βόρεια Προάστια καθώς παρά την αποκάλυψη της εφημερίδας «Αγοράς» αλλά και δημοσιευμάτων από το Enikonomia το κράτος  αφήνει στο έλεος του Θεού τους ανυποψίαστους καταναλωτές.
Σύμφωνα μάλιστα με τα τελευταία στοιχεία που έχει το Enikonomia.gr στην διάθεσή του υπάρχουν πάρα πολλές καταγγελίες εναντίον του εμπόρου στα Βόρεια Προάστια οι οποίες έχουν διαβιβαστεί τόσο στην Εισαγγελία όσο και στην Γενική Γραμματεία Καταναλωτή αλλά δεν έχει κινηθεί καμία απολύτως διαδικασία μέχρι σήμερα!
Ειδικότερα στις ο Συνήγορος του Καταναλωτή έχει αποστείλει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών τις πρώτες πέντε καταγγελίες καταναλωτών για την απόκτηση αυτοκινήτων με γυρισμένα χιλιόμετρα από τον έμπορο των Βορείων Προαστίων αλλά δεν έχει κινηθεί καμία απολύτως διαδικασία.
Επίσης στις ο Συνήγορος του Καταναλωτή πριν λίγες ημέρες απέστειλε τις ίδιες καταγγελίες προς την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή που έχει αρμοδιότητες και αναμένει τις κινήσεις της.
Παράλληλα τα στελέχη από τον Συνήγορο του Καταναλωτή έχουν επανειλημμένως κανονίσει ραντεβού μεταξύ του δικηγόρου του εμπόρου των Βορείων Προαστίων και εξαπατημένων πελατών αλλά την τελευταία στιγμή τόσο ο έμπορος όσο και ο δικηγόρος του «εξαφανίζονταν» και βέβαια δεν εμφανίζονταν στα προκαθορισμένα ραντεβού για εξωδικαστικό συμβιβασμό.
Είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς πως αν σε μια τόσο απλή περίπτωση οι Αρχές δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα το συμβαίνει σε μεγάλες υποθέσεις…
Όσον αφορά τους καταναλωτές καλό θα ήταν να επισκεφθούν σύντομα κάποιο δικηγορικό γραφείο ώστε να προγραμματίσουν τις επόμενές του ενέργειες ενώ σύμφωνα με πληροφορίες κάποιοι ετοιμάζονται για ομαδική μήνυση και αγωγή εναντίον του εμπόρου μεταχειρισμένων αυτοκινήτων των Βορείων Προαστίων ώστε να διωχθεί για απάτη κατ’ εξακολούθηση και άλλα αδικήματα.
Πάντως οι καταγγελίες για γύρισμα χιλιομέτρων προς τον Συνήγορο του Καταναλωτή σημειώνουν αύξηση πάνω από 40% τα δύο τελευταία χρόνια καθώς η οικονομική κρίση έχει στρέψει το ενδιαφέρον των καταναλωτών προς τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που διατίθενται φθηνότερα…




Δεν υπάρχουν σχόλια: