Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Παρατείνεται η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται η υποβολή των φορολογικών
δηλώσεων

Πρώτη καταχώρηση: 16/02/2016 - 19:03
Τελευταία δημοσίευση: 19:03Οικονομία
Παρατείνεται η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων
Αδύνατον φαίνεται να εφαρμοστεί το φιλόδοξο σχέδιο της κυβέρνησης να ξεκινήσει η διαδικασία της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για το 2015 εντός του Φεβρουαρίου, καθώς εκτός από τα στοιχεία για τις συντάξεις και τους μισθούς που φορτώνονται μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου θα πρέπει και οι τράπεζες να ολοκληρώσουν την αποστολή και τόκους καταθέσεων έως τις 28 Φεβρουαρίου. Ο νέος σχεδιασμός του υπουργείου Οικονομικών τοποθετεί την έναρξη τηςδιαδικασίας εντός του μήνα Μαρτίου.
Εάν η διαδικασία ξεκινήσει τον Μάρτιο τότε θα διαρκέσει 60 ημέρες και αναμένεται να κλείσει στο τέλος Απριλίου, όπως τονίζουν από το υπουργείο Οικονομικών.
Το θέμα των δόσεων για την καταβολή του φόρου εισοδήματος παραμένει ακόμα ανοιχτό, με το ισχύον πλαίσιο να προβλέπει μέχρι τρεις διμηνιαίες δόσεις ενώ υπάρχει η σκέψη από την κυβέρνηση οι δόσεις να γίνουν μέχρι και 10 ώστε να ελαφρυνθούν οι φορολογούμενοι. Ωστόσο το θέμα αφορά και τους δανειστές, οι οποίοι πρέπει να είναι σίγουροι ότι ο νέος τρόπος καταβολής του φόρου εισοδήματος δεν θα έχει απώλειες για τα κρατικά έσοδα. Ενώ ακόμα παραμένει ανοικτό το ζήτημα του αφορολόγητου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: