Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Σταθάκης: Θέλουμε μεγάλη μεταβατική περίοδο για τα «κόκκινα» δάνεια

Σταθάκης: Θέλουμε μεγάλη μεταβατική περίοδο για τα «κόκκινα» δάνεια

Πρώτη καταχώρηση: 17/02/2016 - 11:35
Τελευταία δημοσίευση: 11:35Επικαιρότητα
Σταθάκης: Θέλουμε μεγάλη μεταβατική περίοδο για τα «κόκκινα» δάνεια
«Φρένο» στην πώληση «κόκκινων» δανείων επιθυμεί να βάλει η Ελλάδα, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη στο Bloomberg, ο οποίος σημείωσε πως η κυβέρνηση θέλει να διατηρήσει περιορισμούς στην πώληση τέτοιων δανείων σε distressed funds.
«Η θέση της κυβέρνησης είναι πως έχουμε ήδη ανοίξει το 50% της αγοράς των μη εξυπηρετούμενων δανείων», ανέφερε στο Bloomberg ο κ. Σταθάκης.
«Θέλουμε να υπάρξει μια μακρά μεταβατική περίοδος για τις ευαίσθητες κατηγορίες, όπως τα στεγαστικά, τα μικρά καταναλωτικά δάνεια, καθώς και τα δάνεια προς μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις».
Η Ελλάδα βρίσκεται σε διαμάχη με τους πιστωτές αναφορικά με μια σειρά ενεργειών που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
Σε ότι αφορά τις πωλήσεις των «κόκκινων» δανείων, η τελευταία συμφωνία προβλέπει την προστασία ευάλωτων νοικοκυριών, όμως το εύρος των περιορισμών παραμένει θέμα στις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις με το κουαρτέτο.
Σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη, «υπάρχουν διαφορετικές απόψεις» με τους δανειστές για το θέμα αυτό, συμπληρώνοντας ότι «διαπραγματευόμαστε».
Ο υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε πως «ήρθε η ώρα να κάτσουμε γύρω από ένα τραπέζι και, μέσα σε λίγες εβδομάδες, να ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση», τονίζοντας πως η παράταση των διαπραγματεύσεων δεν είναι προς το συμφέρον κανενός.
Ερωτηθείς για το θέμα των διαδηλώσεων, ο κ. Σταθάκης απέρριψε τις εικασίες περί πρόωρών εκλογών, εκτιμώντας πως η κυβέρνηση θα αντέξει τις διαδηλώσεις των αγροτών και των ελεύθερων επαγγελματιών για το ασφαλιστικό.
«Αν γίνονταν εκλογές, θα τις κερδίζαμε», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως η πλειοψηφία των τριών εδρών της κυβέρνησης είναι «ασφαλής». «Θα υπάρξει διάλογος για την συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση και η κοινοβουλευτική μας πλειοψηφία θα παραμείνει αλώβητη. Δεν βλέπω σενάριο πολιτικής αστάθειας».
Πολιτικοί: ΣΤΑΘΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: