Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Βουλή: Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τα «κόκκινα» δάνεια

Βουλή: Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τα «κόκκινα» δάνεια

Πρώτη καταχώρηση: 12/02/2016 - 14:20
Τελευταία δημοσίευση: 14:20Επικαιρότητα
Βουλή: Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τα «κόκκινα» δάνεια
Ολοκληρώθηκε, στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για την κύρωση της ΠΝΠ με κατεπείγουσες ρυθμίσεις υπουργείων.
Υπέρ της αρχής του νομοσχέδιου τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες. Από την αντιπολίτευση, καταψήφισαν η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, η Χρυσή Αυγή και το Ποτάμι, ενώ ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων δήλωσαν «παρών».
Από τη συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών και χωρίς καμία αρνητική ψήφο στηρίχθηκε η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών για τα «κόκκινα δάνεια» την οποία υπερψήφισαν όλα τα κόμματα, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών».
Η τροπολογία έγινε δεκτή με τη νέα τροποποίηση, στην οποία προχώρησε ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, όπου δίνεται παράταση μέχρι τις 30/5/2016 για την επικαιροποίηση εκκρεμών εγγράφων στην αίτηση υπαγωγής δανειοληπτών στον νόμο Κατσέλη.
Όπως διευκρίνισε ο κ. Σταθάκης, αντί 30/4/2016, όπως αρχικά προβλεπόταν στη ρύθμιση, παρατείνεται για έναν μήνα, και ειδικότερα μέχρι τις 30/5/2016, αυτή η δυνατότητα, ώστε να μπορούν να υπαχθούν στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Κατσέλη και όσοι δανειολήπτες δεν είχαν καταφέρει να κάνουν αιτήσεις τον Δεκέμβριο.
Με μεγάλη πλειοψηφία έγινε δεκτή και η τροπολογία για το Μέγαρο Μουσικής, η οποία στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, πλην της βουλευτού του κόμματος Άννας Βαγενά, που δήλωσε την αντίθεση της, τη ΝΔ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή καταψήφισαν ενώ το Ποτάμι και το ΚΚΕ, δήλωσαν «παρών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: