Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Πτώση 82% σημειώνει ο αριθμός των ΙΧ που «αποσύρονται»!

Πτώση 82% σημειώνει ο αριθμός των ΙΧ που «αποσύρονται»!

Πρώτη καταχώρηση: 15/02/2016 - 12:00
Τελευταία δημοσίευση: 12:00Auto
Πτώση 82% σημειώνει ο αριθμός των ΙΧ που «αποσύρονται»!
Του Γιώργου Κ. Ανδρή
andris@enikonomia.gr

Πτώση 82% σημειώνει ο αριθμός των οχημάτων που έχουν παραλαμβάνουν τα Κέντρα Ανακύκλωσης της Εναλλακτικής Διαχείρισης Οχημάτων Ελλάδος (ΕΔΟΕ) από τις αρχές του 2016 μέχρι και τα μέσα Φεβρουαρίου.
Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia από τις αρχές Ιανουαρίου μέχρι και τα μέσα Φερβουαρίου έχουν οδηγηθεί στα Κέντρα Ανακύκλωσης της ΕΔΟΕ μόλις 1.324 οχήματα έναντι 6.993 οχημάτων το αντίστοιχο διάστημα του 2015.
Ο λόγος κατάρρευσης της προσέλευσης οχημάτων στα Κέντρα Ανακύκλωσης της ΕΔΟΕ εστιάζεται αποκλειστικά και μόνο στο γεγονός πως το μέτρο της απόσυρσης έχει λήξει από τις 20 Δεκεμβρίου και ακόμη δεν έχει δώσει η τρόικα το «πράσινο φως» για την συνέχισή του.
Επίσης σε περίπτωση που εγκριθεί η συνέχιστη του μέτρου της απόσυρσης και έχει τελικά αναδρομική ισχύ από την 1/1/2016 θα πρέπει να γίνει ειδική ρύθμιση για τους 1.324 ιδιοκτήτες οχημάτων που τα έχουν οδηγήσει στα Κέντρα Ανακύκλωσης της ΕΔΟΕ καθώς έχουν οδηγηθεί για καταστροφή και αυτή τη στιγμή δεν δικαιούνται χαρτί απόσυρσης με το όφελος.
Να υπενθυμίσουμε πάντως πως και στο παρελθόν έχει συμβεί κάτιο ανάλογο και οι κάτοχοι που είχαν οδηγήσει στα κέντρα ανακύκλωσης της ΕΔΟΕ τα οχήματά τους για καταστροφή ενώ είχε λήξει το μέτρο της απόσυρσης τελικά με ειδική ρύθμιση έλαβαν και εκείνο το χαρτί της απόσυρσης.
Τώρα σε περίπτωση που η τρόικα εγκρίνει την παράταση του μέτρου της απόσυρσης αλλά όχι με αναδρομική ισχύ τότε οι 1.324 ιδιοκτήτες οχημάτων που τα έχουν οδηγήσει στα Κέντρα Ανακύκλωσης της ΕΔΟΕ δεν θα έχουν κανένα απολύτως όφελος κατά την απόκτηση κάποιου καινούριου ΙΧ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: