Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Skynews: Τι σημαίνει για την Ελλάδα η αναβάθμιση από την Standard & Poor’s

Skynews: Τι σημαίνει για την Ελλάδα η αναβάθμιση από την Standard & Poor’s

Πρώτη καταχώρηση: 22/01/2016 - 22:32
Τελευταία δημοσίευση: 07:06Οικονομία
Skynews: Τι σημαίνει για την Ελλάδα η αναβάθμιση από την Standard & Poor’s
Ένας από τους μεγάλους οίκους αξιολόγησης, η Standard & Poor’s, έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, αναβαθμίζοντας την πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας κατά μία βαθμίδα, καθώς πιστεύει ότι η κυβέρνηση θα πετύχει τους στόχους του τελευταίου προγράμματος διάσωσης της χώρας, καταγράφει σε αναλυτικό του ρεπορτάζ το βρετανικό Skynews.
Διαβάστε επίσης:

Skynews: Τι σημαίνει για την Ελλάδα
η αναβάθμιση από την Standard & Poor’s

Πρώτη καταχώρηση: 22/01/2016 - 22:28
Τελευταία δημοσίευση: 22/01/2016 22:28Οικονομία
Ένας από τους μεγάλους οίκους αξιολόγησης, η Standard & Poor’s, έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, αναβαθμίζοντας την πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας κατά μία βαθμίδα, καθώς πιστεύει ότι η κυβέρνηση θα πετύχει τους στόχους του τελευταίου προγράμματος διάσωσης της χώρας, καταγράφει σε αναλυτικό του ρεπορτάζ το βρετανικό Skynews.
Ειδικότερα, το βρετανικό δίκτυο αναφέρει ότι η S&P ανακοίνωσε μετά το κλείσιμο των ευρωπαϊκών αγορών ότι η αξιολόγηση της χώρας αναβαθμίζεται σε B- από CCC+ προηγουμένως. Επίσης, έθεσε το outlook για τη χώρα σε σταθερό.
Και όλο αυτό ενώ βρίσκονται σε εκκρεμότητα σκληρές διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα και των διεθνών πιστωτών της Αθήνας.
Ο έλληνας πρωθυπουργός επανεξελέγη το Σεπτέμβριο, μετά τις δεύτερες γενικές εκλογές στη χώρα μέσα σε 9 μήνες, αφότου ζήτησε εκ νέου την ψήφο των Ελλήνων που αντιδρούσαν στο κόστος της περαιτέρω οικονομικής βοήθειας προς την χώρα.
Η ατζέντα του κατά της λιτότητας, που του έδωσε μεγάλη δημοτικότητα όταν ανέλαβε την πρωθυπουργία, μετριάστηκε κατά τη διάρκεια της δεύτερης προεκλογικής του εκστρατείας, λόγω της πραγματικής απειλής της εξόδους της Ελλάδας από το ευρώ και ακόμη και από την Ε.Ε., σημειώνει το ρεπορτάζ του Skynews.
Ενώ τα σχέδια της κυβέρνηση συνασπισμού να τηρήσει τις δεσμεύσεις της έναντι των δανειστών έχουν συναντήσει τη σφοδρή αντίδραση του ελληνικού λαού, η ελληνική οικονομία έχει σε μεγάλο βαθμό σταθεροποιηθεί μετά από 6 χρόνια ύφεσης που εξαφάνισαν το 25% του ΑΕΠ της χώρας.
Όμως, το ¼ των ελλήνων παραμένουν εκτός αγοράς εργασίας και οι μελλοντικές γενιές αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να πληρώσουν το λογαριασμό για τα 3 προγράμματα διάσωσης της χώρας, τη στιγμή που το τελευταίο έχει μερικώς αποταμιευθεί.
Tags: Skynews

Δεν υπάρχουν σχόλια: