Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Αλλαγές στη φορολόγηση εταιρειών διαδικτυακού τζόγου προαναγγέλλει ο Τρ. Αλεξιάδης

Αλλαγές στη φορολόγηση εταιρειών διαδικτυακού τζόγου προαναγγέλλει ο Τρ. Αλεξιάδης

Πέμπτη, 07 Ιανουαρίου 2016 11:30
 
UPD:11:45
SOOC/Nick Paleologos
Αλλαγές στο φορολογικό καθεστώς των 24 εταιρειών του διαδικτυακού τζόγου προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη. Υπενθυμίζεται ότι ο τζίρος του παράνομου τζόγου είναι 5 – 6 δισ. ευρώ ετησίως.
Παράλληλα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, ύστερα από σχετική παρέμβαση του αντιπροέδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη, ανακοίνωσε ότι για τις παλιές αποδείξεις που έχουν οι φορολογούμενοι «θα υπάρξει ανακοίνωση τις επόμενες ημέρες που θα ξεκαθαρίζουμε τι θα κάνουμε» και συγκεκριμένα «θα ξεκαθαρίσουμε για ποια χρόνια και για ποιες κατηγορίες» πρέπει να κρατηθούν οι παλιές αποδείξεις. «Για το 2016 κρατάμε όλες τις αποδείξεις και θα φέρουμε διάταξη για επέκταση τραπεζικών συναλλαγών», πρόσθεσε ο κ. Αλεξιάδης.
Σε ό,τι αφορά τον διαδικτυακό τζόγο ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι «τα έσοδα από την φορολογία εισοδήματος είναι ασήμαντα και πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα σε αλλαγές για να πληρώσουν αυτά που πρέπει». Ενδεικτικά ανέφερε ότι το 2012 οι 24 εταιρείες πλήρωσαν 31.179 ευρώ, το 2013 περισσότερα από 5.000 ευρώ και το 2014 πλήρωσαν 27.366 ευρώ.
Ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι ολοκληρώνονται οι διαβουλεύσεις με τους φορείς για να αναληφθούν «συγκεκριμένες πρωτοβουλίες» ώστε να λήξει το προσωρινό καθεστώς και να πάμε σε καθεστώς με νέες άδειες που θα φέρουν και έσοδα στα δημόσια ταμεία. Ακόμη τόνισε ότι «το νέο αναδιοργανωμένο ΣΔΟΕ θα έχει ειδικό τμήμα για τον παράνομο τζόγο».
newsroom naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: