Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Ντάϊσελμπλουμ: Η ελληνική αξιολόγηση θα χρειαστεί μήνες

Ντάϊσελμπλουμ: Η ελληνική αξιολόγηση θα χρειαστεί μήνες

Πρώτη καταχώρηση: 07/01/2016 - 17:18
Τελευταία δημοσίευση: 17:18Οικονομία
Ντάϊσελμπλουμ: Η ελληνική αξιολόγηση θα χρειαστεί μήνες
«Προσγειώνει» τις ελληνικές προσδοκίες για γρήγορη ολοκλήρωση της πρώτηςαξιολόγησης ώστε να ανοίξει και η συζήτηση για το χρέος ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Διαβάστε αναλυτικά στο enikonomia.gr.
Διαβάστε επίσης.

Ντάϊσελμπλουμ: Να είμαστε ρεαλιστές,
η ελληνική αξιολόγηση θα χρειαστεί μήνες

Πρώτη καταχώρηση: 07/01/2016 - 16:56
Τελευταία δημοσίευση: 16:56Οικονομία
«Προσγειώνει» τις ελληνικές προσδοκίες για γρήγορη ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης  ώστε να ανοίξει και η συζήτηση για το χρέος ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του Eurogroup τόνισε πως «πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Ηαξιολόγηση για την Ελλάδα δε θα ολοκληρωθεί σε εβδομάδες αλλά σε μήνες», ενώ επανέλαβε πως το ελληνικό πρόγραμμα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς το ΔΝΤ.

Tags: Γερούν Νταϊσλεμπλούμαξιολόγηση για την Ελλάδα



«ΧΩΡΙΣ ΔΝΤ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ»

«Ποδαρικό» Ντάισελμπλουμ με «ρουκέτες»: Θα περάσουν μήνες να κλείσει η αξιολόγηση

«Ποδαρικό» Ντάισελμπλουμ με «ρουκέτες»: Θα περάσουν μήνες να κλείσει η αξιολόγηση

Θα περάσουν αρκετοί μήνες μέχρι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της Ελλάδας, δήλωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.
«Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Η ελληνική αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί σε μήνες και όχι εβδομάδες» τόνισε ο κ. Ντάισελμπλουμ. 
Επανέλαβε δε ότι δεν μπορεί να υπάρχει ελληνικό πρόγραμμα χωρίς τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Παράλληλα, τόνισε ότι δεν έχει ακόμα μελετήσει την πρόταση της Ελλάδας για το συνταξιοδοτικό, καθώς θα πρέπει πρώτα να αξιολογηθεί από τους θεσμούς.
Αναφερόμενος στο θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, τόνισε πως το γεγονός ότι χρειάστηκαν 20 δισ. ευρώ λιγότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις σημαίνει ότι θα μειωθεί αντίστοιχα και το συνολικό ποσό των 86 δισ. ευρώ που προβλέπει η συμφωνία του τρίτου προγράμματος.
Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις του κ. Ντάισελμπλουμ έγιναν στο πλαίσιο της ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από την Ολλανδία, καθότι είναι και υπουργός Οικονομικών της χώρας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: