Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσακαλώτου - Λιου

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσακαλώτου - Λιου

Πρώτη καταχώρηση: 12/01/2016 - 21:35
Τελευταία δημοσίευση: 12/01/2016 21:35Οικονομία
Τηλεφωνική επικοινωνία Τσακαλώτου - Λιου
Ουάσινγκτον, Του Θανάση Κ.Τσίτσα
Το σημαντικό ρόλο του ΔΝΤ στην διαδικασία των μεταρρυθμίσεων υπενθύμισε σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ,Τζακ Λιου.
Μια εβδομάδα πριν τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών επιστρέψουν στην Ελλάδα για την πρώτη αξιολόγηση, η Ουάσιγκτον, δια του Τζακ Λιου, παρεμβαίνει σε μια στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να επιμένει για την μη συμμετοχή του ΔΝΤ στο τρίτο πρόγραμμα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών ο κ. Λιου επαίνεσε αρχικά τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ για τις μεταρρυθμίσεις που η Ελλάδα έχει υιοθετήσει μέχρι σήμερα. Ο Τζακ Λιου επανέλαβε τη σημασία η ελληνική κυβέρνηση να εξακολουθήσει να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις και να συνεργαστεί στενά με τους διεθνείς εταίρους της.
Τόνισε επίσης, το πόσο σημαντικό είναι η διεθνής κοινότητα να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της θέτοντας το ελληνικό χρέος σε μια βιώσιμη πορεία μέσα από την ελάφρυνση του, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα εξακολουθεί να τηρεί τις δεσμεύσεις της και να εφαρμόζει τις συμφωνηθέντες μεταρρυθμίσεις.
Ο κ.Λιου πρόσθεσε ότι Υπουργείο Οικονομικών συνεχίζει να παρακολουθεί στενά την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και σημείωσε το σημαντικό ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την διαδικασία των μεταρρυθμίσεων.
Πηγή: real.gr
Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια: