Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Στα μπλοκάκια οι πρώτες διορθώσεις

Στα μπλοκάκια οι πρώτες διορθώσεις

Πρώτη καταχώρηση: 07/01/2016 - 08:18
Τελευταία δημοσίευση: 08:18Οικονομία
Στα μπλοκάκια οι πρώτες διορθώσεις
Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης
Διορθωτικές κινήσεις στις προβλέψεις του ασφαλιστικού για όσους αμείβονται μεμπλοκάκια και διαθέτουν εξαρτημένη σχέση εργασίας αποφάσισε σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του Real.gr το υπουργείο Εργασίας.
Οι διορθώσεις αφορούν αρχικά εκείνους που διαθέτουν μεσαία εισοδήματα, μέρος των εισφορών των οποίων θα κληθούν να πληρώσουν οι εργοδότες.
Στο υπουργείο Εργασίας έχει συσταθεί Επιτροπή για να διορθώσει τις «αδικίες» που διαπιστώνονται και να προχωρήσει σε «διορθώσεις», πάντα, ωστόσο, «εντός της φιλοσοφίας και των στόχων» του νομοσχεδίου.
Στο επίκεντρο οι εργοδοτικές εισφορές
Οι εργοδοτικές εισφορές θα τεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των εργοδοτικών φορέων στις 11 το πρωί σήμερα. Με τον Αλέξη Τσίπρα θα συναντηθούν στο Μέγαρο Μαξίμου οι ηγεσίες των ΣΕΒ, της ΓΣΕΒΕ, του ΣΕΤΕ και της ΕΣΕΕ. 
Η κυβέρνηση, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αναμένεται να ζητήσει τις προτάσεις των εργοδοτικών φορέων για το ασφαλιστικό και, πρωτίστως, τη συναίνεσή τους για την αύξηση των εισφορών. Στην κατεύθυνση αυτή ο πρωθυπουργός δεν αποκλείεται να προτείνει και αντισταθμιστικά μέτρα για την αύξηση των εισφορών σε μια περίπτωση συμφωνίας με τους φορείς των εργοδοτών. 
Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να συνεχίσει το επόμενο διάστημα τις συναντήσεις του με τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών φορέων των εργαζομένων. 
Κατρούγκαλος vs Κοστέλο στο Ευρωκοινοβούλιο
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζει η απευθείας αντιπαράθεση για το ασφαλιστικό που, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr, αναμένεται να έχουν ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος με τον επικεφαλής της Κομισιόν στο κουαρτέτο Ν. Κοστέλο, στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου. Η απευθείας αντιπαράθεση προγραμματίζεται για τα τέλη Ιανουαρίου.
Επίσκεψη σε Βερολίνο και Παρίσι
Νωρίτερα, ο Έλληνας υπουργός Εργασίας θα πραγματοποιήσει σημαντικές επισκέψεις σε Βερολίνο (9-10 Ιανουαρίου) και στο Παρίσι (14 Ιανουαρίου).
Πηγή: real.gr

Δείτε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια: