Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Α. Πετρόπουλος: Τα «μπλοκάκια» θα εξαιρεθούν από την αύξηση εισφορών

Α. Πετρόπουλος: Τα «μπλοκάκια» θα εξαιρεθούν από την αύξηση εισφορών


Την εξαίρεση των αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματικών από τη διαδικασία της αύξησης των εισφορών εξετάζει το υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με όσα είπε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αναστάσιος Πετρόπουλος, ο οποίος επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξει καμία μείωση στις συντάξεις που καταβάλλονται και προανήγγειλε αλλαγές στο νομοσχέδιο.

Όπως είπε, το ζήτημα για τις εισφορές των αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών, «ενώ είναι κάτι που ζητούσαν οι ίδιοι οι φορείς να είναι συνδεδεμένη η εισφορά με το εισόδημα, διαπιστώνεται πράγματι ότι υπάρχουν κάποια θέματα σχετικά με υψηλότερα εισοδήματα. Ιδίως αυτά των εργαζόμενων με μπλοκάκι, σκοπός μας είναι να μην φαίνονται όπως οι υπόλοιποι που εισπράττουν εισοδήματα, διότι και αυτοί είναι με εισφορές που καταβάλλουν οι παρέχοντες την εργασία σε εργοδότες».

«Σκοπός μας», συνέχισε ο κ. Πετρόπουλος, «δεν είναι να κάνουμε μια μεταρρύθμιση όπου οι ασφαλισμένοι μας θα γίνονται οφειλέτες στο σύστημα, αλλά να φτιάξουμε ένα σύστημα που θα είναι φιλικό προς τους ασφαλισμένους».




http://taxheaven.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: