Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Τεράστιο το πλήγμα στα Μικρά Οινοποιεία από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016 18:07

Τεράστιο το πλήγμα στα Μικρά Οινοποιεία από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης

 Τεράστιο το πλήγμα στα  Μικρά Οινοποιεία από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης
«Αυτός ο νόμος έγινε στο πόδι. Ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στα 6.000 μικρά οινοποιεία τα οποία δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν με την φορολογική αποθήκη και την οργάνωση που θέλει να επιβάλλει με το έτσι θέλω η Ελληνική κυβέρνηση». Αυτά δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γενικός Γραμματέας της  Ένωσης Ελλήνων Οινολόγων κ. Ανδρέας Γκίκας στην fmvoice.gr
Γράφει: Θάνος Ι. Ξυδόπουλος
Eιδικότερα, ο κ Γκίκας προσθέτει ότι « με τον ΕΦΚ θα πληγεί το φτηνό Ελληνικό κρασί θα έχουμε μεγάλη παραοικονομία και από όλη αυτή την κατάσταση κερδισμένο θα είναι το εισαγόμενο κρασί.Στην χώρα μας ζούνε χιλιάδες οικογένειες και αν απαξιωθεί ο κλάδος τότε θα δημιουργηθεί μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα Εμείς την Δευτέρα για πρώτη φορά θα προχωρήσουμε σε συμβολικό κλείσιμο όλων των οινοποιείων της Χώρας. Ο επιστημονικός σύλλογος που επί 90 χρόνια είναι δίπλα στους Έλληνες αμπελουργούς και οινοποιούς, βλέπει για πρώτη φορά τον άμεσο κίνδυνο «ξεριζώματος» του ελληνικού αμπελώνα, όχι από ασθένειες ή πόλεμο, αλλά ως θύμα οικονομικού διωγμού, τη στιγμή που αποτελεί το φωτεινό παράδειγμα της χώρας στην οικονομική ανάπτυξη, στην επιχειρηματικότητα, στην οργανωμένη παραγωγή και συλλογική προβολή του, στις εξαγωγές. Μία προσπάθεια των ανθρώπων του ελληνικού κρασιού, που αποτελεί ιστορική συνέχεια του μακροβιότερου αμπελώνα στον κόσμο».
Η Ε.Ε.Ο.  σε ανακοίνωση- ψήφισμα της καλεί όλα τα μέλη της, Οινολόγους, Γεωπόνους, Χημικούς, Χημικούς Μηχανικούς,  Επιστήμονες και Τεχνολόγους Τροφίμων, που εργάζονται ως οινοποιοί, στελέχη οινοποιείων, ελεύθεροι επαγγελματίες, εκπαιδευτικοί στα Πανεπιστημιακά και Τεχνολογικά Ιδρύματα από τα οποία αποφοιτούν Οινολόγοι, ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι, να συμμετέχουν συμβολικά στις κινητοποιήσεις των παραγωγών, ως ελάχιστο «φόρο» τιμής και σεβασμού στο ελληνικό κρασί και στους εκατοντάδες χιλιάδες αμπελουργούς και οινοποιούς.  Όταν διακυβεύεται η επιβίωση του ελληνικού αμπελώνα και της εθνικής οινοπαραγωγής, μας αφορά όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: