Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Διευκρινίσεις Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό

Διευκρινίσεις Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό

Πρώτη καταχώρηση: 08/01/2016 - 08:25
Τελευταία δημοσίευση: 09:20Οικονομία
Διευκρινίσεις Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό
Στην αποσαφήνιση των διατάξεων του σχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό αναμένεται να προχωρήσει σήμερα το πρωί ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Tύπου. 
Δείτε τη συνέχεια στο enikonomia.gr

Δείτε επίσης:

Διευκρινίσεις Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό

Πρώτη καταχώρηση: 08/01/2016 - 08:14
Τελευταία δημοσίευση: 08:14Επικαιρότητα
Διευκρινίσεις Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό
Της Αργυρώς Μαυρούλη

Στην αποσαφήνιση των διατάξεων του σχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό αναμένεται να προχωρήσει σήμερα το πρωί ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου. Ο κ. Κατρούγκαλος αναμένεται να επαναλάβει ότι η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, ιδιαίτερα μετά την συγκατάθεση των εργοδοτικών φορέων για αύξηση των εισφορών.
Συγκεκριμένα, πριν από την κρίσιμη μάχη με τους δανειστές, η κυβέρνηση χθες έκανε ένα σημαντικό βήμα επιτυγχάνοντας τη συναίνεση των εργοδοτικών οργανώσεων για προσωρινή αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλουν κατά 1 μονάδα για κάθε εργαζόμενο.
Με αυτό τον τρόπο, τα έσοδα από την συνολική αύξηση των εισφορών κατά 1,5 μονάδα (0,5 από τους εργαζόμενους) τα ταμεία θα εισπράττουν ετησίως περίπου 550 εκατ. ευρώ και θα αποφευχθούν οι μειώσεις στις συντάξεις, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας.
Στην κοινή δήλωση που πραγματοποίησαν οι πρόεδροι των τεσσάρων εργοδοτικών φορέων της χώρας (ΣΕΒ-ΣΕΤΕ-ΕΣΕΕ-ΓΣΕΒΕΕ), δήλωσαν ότι «δεν τοποθετούνται αρνητικά σε μια μικρή, προσωρινή αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών», αμέσως μετά τη συνάντηση των προέδρων τους κ.κ. Θεόδωρου Φέσσα (ΣΕΒ), Ανδρέα Ανδρεάδη (ΣΕΤΕ), Βασίλη Κορκίδη (ΕΣΕΕ) και Γιώργο Καββαθά (ΓΣΕΒΕΕ) με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
Παράλληλα, οι εργοδοτικοί φορείς ζήτησαν από την ηγεσία του υπουργείου να επανεξετάσει το καθεστώς των εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους ανεξάρτητα απασχολούμενους, καθώς η επιβολή 20% εισφορών επί του εισοδήματος τους σε συνδυασμό με την μέχρι σήμερα φορολόγηση τους θα τους επιβαρύνει υπέρογκα με αποτέλεσμα να κλείσουν κι άλλες επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: