Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Ένας τραπεζικός και πέντε υπάλληλοι του ΥΠΟΙΚ κατηγορούμενοι για δωροληψία

Ένας τραπεζικός και πέντε υπάλληλοι του ΥΠΟΙΚ κατηγορούμενοι για δωροληψία

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016 20:19
 
UPD:21:55
Menelaos Myrillas / SOOC/Menelaos Myrillas
Για την υπόθεση αναμένονται ανακοινώσεις από την Αστυνομία, ενώ έρευνα διεξάγεται και από την Εθνική Τράπεζα.
Πέντε υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών, καθώς και ένας τραπεζικός υπάλληλος ο οποίος και συνελήφθη, περιλαμβάνονται σε ποινική δικογραφία που σχηματίστηκε από τις αρχές, με την κατηγορία της δωροληψίας.
Για την ίδια υπόθεση κατηγορούμενη βρίσκεται και μία φοροτεχνικός, για άμεση συνέργεια σε δωροληψία υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή ενός ακόμη ατόμου.
Σύμφωνα με ενημέρωση της ΕΛΑΣ, πέρα από τον τραπεζικό υπάλληλο, 60 ετών, οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι δεν συνελήφθησαν λόγω μη ύπαρξης αυτοφώρου.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία ενός άνδρα, σχετικά με αίτημα ένταξής του σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για φωτοβολταϊκά, που εκκρεμούσε από το έτος 2011, με χρηματοδοτούμενο ποσό περίπου 1.500.000 ευρώ, σε τρεις δόσεις.
Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, από την άνοιξη του 2014, σε επαφή που είχε αρχικά με έναν από τους κατηγορούμενους υπαλλήλους, του ζήτησε και έλαβε το χρηματικό ποσό των πέντε χιλιάδων 5.000 ευρώ, ισχυριζόμενος ότι θα μεσολαβήσει για τη διεκπεραίωση της χρηματοδότησής του.
Στη συνέχεια ο καταγγέλλων παραπέμφθηκε διαδοχικά και στους υπόλοιπους κατηγορούμενους υπαλλήλους, οι οποίοι, κατά περίπτωση, του ζήτησαν και έλαβαν διάφορα χρηματικά ποσά, προκειμένου να μεσολαβήσουν ομοίως για τη διεκπεραίωση της υπόθεσής του.
Τελικά ένας από τους κατηγορούμενους υπαλλήλους παρέπεμψε τον καταγγέλλοντα στον συλληφθέντα τραπεζικό υπάλληλο, ο οποίος για την μεσολάβησή του ζήτησε και έλαβε αρχικά 6.000 ευρώ, ενώ κατ’ απαίτησή του άλλες 4.000 ευρώ δόθηκαν στη φοροτεχνικό σύζυγό του, η οποία συστήθηκε ως δικηγόρος.
Περί τα τέλη Δεκεμβρίου του 2015 ο τραπεζικός υπάλληλος απαίτησε την εκ νέου καταβολή χρημάτων και τελικά συμφώνησε να του δοθούν 3.000 ευρώ, τα οποία παρέλαβε από τον καταγγέλλοντα, το πρωί της Τετάρτης σε προκαθορισμένη συνάντηση σε περιοχή της Αθήνας.
Το προσημειωμένο χρηματικό ποσό βρέθηκε στη κατοχή του και κατασχέθηκε από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, που επιτηρούσαν διακριτικά τον χώρο.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε την Πέμπτη στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ενώ η έρευνα συνεχίζεται από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: