Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

2+1 κρίσιμα ζητήματα για το αφορολόγητο και το πλαστικό χρήμα

2+1 κρίσιμα ζητήματα για το αφορολόγητο και το πλαστικό χρήμα

Πρώτη καταχώρηση: 05/01/2016 - 18:51
Τελευταία δημοσίευση: 18:51Οικονομία
2+1 κρίσιμα ζητήματα για το αφορολόγητο και το πλαστικό χρήμα
«Τι θα ισχύει τελικά με το πλαστικό χρήμα και το χτίσιμο του αφορολόγητου»; Αυτό είναι το ερώτημα που απασχολεί τους φορολογούμενους, καθώς μπορεί ο αναπληρωτής Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης να εξήγγειλε ότι από φέτος θα μετρούν μόνο οι ηλεκτρονικές συναλλαγές, αλλά πώς θα γίνει αυτό στην πράξη;
Διαβάστε επίσης:

2+1 κρίσιμα ζητήματα για το αφορολόγητο
και το πλαστικό χρήμα

Πρώτη καταχώρηση: 05/01/2016 - 17:37
Τελευταία δημοσίευση: 17:37Οικονομία
2+1 κρίσιμα ζητήματα για το αφορολόγητο και το πλαστικό χρήμα
«Τι θα ισχύει τελικά με το πλαστικό χρήμα και το χτίσιμο του αφορολόγητου»; Αυτό είναι το ερώτημα που απασχολεί τους φορολογούμενους, καθώς μπορεί ο αναπληρωτής Οικονομικών,Τρύφων Αλεξιάδης το εξήγγειλε ότι από φέτος θα μετρούν μόνο οι ηλεκτρονικές συναλλαγές, αλλά πώς θα γίνει αυτό στην πράξη;
Όπως είπε ο ίδιος ο κ. Αλεξιάδης «θα υπάρχει αναλογική σχέση με το εισόδημα που δεν έχει καθοριστεί ακριβώς», ενώ προσέθεσε πως κάποιος με μικρό εισόδημα, θα έχει πολύ μικρότερο ποσό δαπανών που θα πρέπει να καλύπτεται με πλαστικό χρήμα.
Πρώτα απ’ όλα λοιπόν, θα πρέπει να καθοριστεί το ποσοστό του εισοδήματος που θα καλύπτεται με δαπάνες που πραγματοποιούνται με πλαστικό χρήμα ή μέσω τράπεζας. Σύμφωνα με πληροφορίες, προωθείται η θέσπιση κλίμακας με διαφορετικά ποσοστά δαπανών ανά εισοδηματική κατηγορία που θα πρέπει να γίνονται με πλαστικό χρήμα.
Επίσης, πρέπει να οριστούν οι κατηγορίες των φορολογούμενων που θα εξαιρεθούν από το νέο σύστημα, ενώ λύση αναζητείται και στο κρίσιμο ζήτημα που έχουν θέσει πολλοί εκπρόσωποι της αγοράς και αφορούν τις υψηλές χρεώσεις που επιβάλλουν οι τράπεζες.
Πολιτικοί: Τρύφων Αλεξιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: