Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Σύνδεση της αξιολόγησης με τον μισθό ζητούν οι δανειστές

Σύνδεση της αξιολόγησης με τον μισθό ζητούν οι δανειστές

Πρώτη καταχώρηση: 09/12/2015 - 10:34
Τελευταία δημοσίευση: 10:45Οικονομία
Σύνδεση της αξιολόγησης με τον μισθό ζητούν οι δανειστές
Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι αλλαγές στο Δημόσιο μετά και τη χτεσινή συνάντηση του αν. υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χρ. Βερναρδάκη με το κουαρτέτο των δανειστών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συζήτηση των δύο πλευρών συμφωνήθηκε η βασική αρχιτεκτονική του νέου μισθολογίου χωρίς μειώσεις στους μισθούς και με διατήρηση της προσωπικής διαφοράς, όπως είχε προτείνει η ελληνική πλευρά. Οι δανειστές ζήτησαν να έχει επίπτωση η αξιολόγηση στον μισθό των εργαζομένων. Στο συγκεκριμένο ζήτημα διαφώνησε η ελληνική πλευρά και το θέμα αναμένεται να κλείσει τις επόμενες μέρες.
Στο νομοσχέδιο που έχει ήδη τεθεί σε διαβούλευση η κυβέρνηση σκοπεύει να καταθέσει τρεις τροπολογίες οι οποίες συζητήθηκαν με τους δανειστές και αφορούν:
Αίτημα
Τη μοριοδότηση των τριτέκνων όπως συμβαίνει και στους πολύτεκνους για τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ. Ο κ. Βερναρδάκης είχε συναντηθεί με την Ομοσπονδία Τριτέκνων και είχε αποδεχτεί το αίτημα να μοριοδοτούνται τα παιδιά και οι γονείς τρίτεκνων οικογενειών όπως και οι πολύτεκνοι σε όλες τις προσλήψεις με συμβάσεις έργου αλλά και μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο.
Στην τροπολογία που αναμένεται να εντάξει η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για την αξιολόγηση του προσωπικού, όπου αναφέρεται η λέξη «πολύτεκνοι» θα μπει και η λέξη «τρίτεκνοι», προκειμένου να μοριοδοτούνται το ίδιο και οι οικογένειες με τρία παιδιά που μέχρι σήμερα δεν εντάσσονταν στις διατάξεις για τους πολύτεκνους.
Την παροχή δυνατότητας μετακίνησης στους πρώην δημοτικούς αστυνόμους που είχαν μετακινηθεί σε σωφρονιστικά ιδρύματα. Πρώην δημοτικοί αστυνόμοι μετά την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας από την προηγούμενη κυβέρνηση μετακινήθηκαν σε σωφρονιστικά ιδρύματα, όπου εκτελούσαν χρέη προσωπικού ασφαλείας.
Με αιτήματά τους είχαν εκφράσει την πρόθεση να μετακινηθούν σε άλλες θέσεις στο Δημόσιο προκειμένου να ασκήσουν καθήκοντα που είναι πλησιέστερα στην ειδικότητα του δημοτικού αστυνόμου. Η κυβέρνηση θα τους δώσει τη δυνατότητα να μετακινηθούν σε μία διαδικασία ειδικής εσωτερικής κινητικότητας, όπου θα προκηρυχτούν θέσεις σε ΟΤΑ και στο Δημόσιο που θα μπορούν να καλυφθούν από πρώην δημοτικούς αστυνομικούς.
Την απορρόφηση των αδιόριστων επιτυχόντων σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ από το 1998. Το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει δεσμευτεί ότι θα απορροφήσει το σύνολο των αδιόριστων επιτυχόντων σε παλαιότερους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ. Για την αξιοποίηση όμως των επιτυχόντων του 1998 θα χρειαστεί νομοθετική ρύθμιση, την οποία θα εισαγάγει στο νομοσχέδιο για την αξιολόγηση του προσωπικού και την επιλογή προϊσταμένων ούτως ώστε να απορροφηθούν με τις νέες προσλήψεις που θα γίνουν το 2016.
Μονιμοποίηση
Το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης συζητά επίσης και την κατάθεση τροπολογίας για τη μονιμοποίηση των εργαζομένων που απασχολούνται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου που υπολογίζονται σε 40.000 υπαλλήλους.
Η μετατροπή των συμβάσεων αορίστου χρόνου σε σχέση εργασίας μόνιμου προσωπικού σχεδιάζεται προκειμένου να απελευθερωθεί το καθεστώς της κινητικότητας και να συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο. Μέχρι σήμερα υπήρχαν αγκυλώσεις και εμπόδια για τη μετακίνηση του προσωπικού με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου, καθώς το νομικό πλαίσιο που διέπει την εργασία τους διαφέρει από αυτό του μόνιμου προσωπικού.
Πηγή: Έθνος

Δείτε επίσης:


Πολιτικοί: ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: