Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Τσακαλώτος: Τον Φεβρουάριο η συζήτηση για το χρέος

Τσακαλώτος: Τον Φεβρουάριο η συζήτηση για το χρέος

Πρώτη καταχώρηση: 03/12/2015 - 16:24
Τελευταία δημοσίευση: 16:56Οικονομία
Τσακαλώτος: Τον Φεβρουάριο η συζήτηση για το χρέος
Η συζήτηση για το χρέος αναμένεται να ξεκινήσει τον Φεβρουάριο, δήλωσε στο Reuters ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Αναφερόμενος στην πρόταση των δανειστών για ετήσια οροφή 15% του ΑΕΠ στις δαπάνες εξυπηρέτησης του χρέους ο κ. Τσακαλώτος επεσήμανε: 
"Το 15% του ΑΕΠ είναι ένα πολύ μεγάλο νούμερο, εάν δεν περιλαμβάνει τα έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου. Αν όμως τα περιλαμβάνει, είναι κάτι που αξίζει πολύ να το εξετάσουμε. Αυτό είναι αρκετά σημαντικό θέμα."
Πρόσθεσε ότι το κλείδωμα των ετήσιων δαπανών για την εξυπηρέτηση του χρέους σε μακροχρόνια βάση, θα δώσει στους επενδυτές ένα "καθαρό ορίζοντα".
Ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι θα μπορούσε να δεχθεί την ιδέα μίας ελάφρυνσης χρέους σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα η οποία θα συνοδεύεται από συγκεκριμένους όρους που θα αφορούν στην πρόοδο των μεταρρυθμίσεων. Πρόσθεσε ότι: "εξαρτάται από το είδος των κύριων μεταρρυθμίσεων και τους όρους".
Επίσης, εκτίμησε ότι η οικονομία θα επιστρέψει σε ανάπτυξη στο δεύτερο εξάμηνο του 2016, ενώ το επόμενο έτος θα υπάρξει πλήρης άρση των περιορισμών στις κινήσεις κεφαλαίων.
Σε ερώτηση σχετικά με το πότε θα μπορούσε η χώρα να βγει στις αγορές ομολόγων ο κ. Τσακαλώτος είπε: "Δεν νομίζω ότι είναι αδύνατο να γίνει έως τα τέλη του 2016. Νομίζω ότι είναι 50-50 οι πιθανότητες".
Πηγή: ΑΜΠΕ
Διαβάστε επίσης:


Δεν υπάρχουν σχόλια: