Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Κάλεσμα του Μάρδα σε ξένους επενδυτές

Κάλεσμα του Μάρδα σε ξένους επενδυτές

Πρώτη καταχώρηση: 15/12/2015 - 15:38
Τελευταία δημοσίευση: 15:38Οικονομία
Κάλεσμα του Μάρδα σε ξένους επενδυτές
Κάλεσμα στους επενδυτές να δείξουν εμπιστοσύνη και να επενδύσουν στην Ελλάδα, απηύθυνε ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις Δημήτρης Μάρδας, από το βήμα του διεθνούς επενδυτικού συνεδρίου της Capital Link με θέμα «Επενδύσεις στην Ελλάδα», που διεξήχθη χθες στη Νέα Υόρκη.
Διαβάστε επίσης:

Κάλεσμα του Δ. Μάρδα σε ξένους επενδυτές

Πρώτη καταχώρηση: 15/12/2015 - 13:37
Τελευταία δημοσίευση: 15:25Επικαιρότητα
Κάλεσμα του Δ. Μάρδα σε ξένους επενδυτές
Κάλεσμα στους επενδυτές να δείξουν εμπιστοσύνη και να επενδύσουν στην Ελλάδα, απηύθυνε ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις Δημήτρης Μάρδας, από το βήμα του διεθνούς επενδυτικού συνεδρίου της Capital Link με θέμα «Επενδύσεις στην Ελλάδα», που διεξήχθη χθες στη Νέα Υόρκη.
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μάρδας ως κεντρικός ομιλητής στο διεθνές συνέδριο, ανέπτυξε τις νέες πολιτικές της κυβέρνησης για την προσέλκυση νέων άμεσων ξένων επενδύσεων και για την προώθηση των εξαγωγών.
Ειδικότερα, εστίασε στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τη δημιουργία σταθερού και ευνοϊκού επενδυτικού περιβάλλοντος μέσω της μείωσης της γραφειοκρατίας, κυρίως με την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των επενδύσεων, και τόνισε πως η Ελλάδα θα χρειασθεί σημαντικές επενδύσεις τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να επιτύχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, στο σταθερό πολιτικό περιβάλλον και υπογράμμισε τη γεωστρατηγική θέση της Ελλάδος, η οποία την αναδεικνύει σε ενεργειακό και διαμετακομιστικό κόμβο, όπως επισήμανε, και αναφέρθηκε στις θετικές προοπτικές που υπάρχουν στον τομέα του τουρισμού.
Στο πλαίσιο του χθεσινού συνεδρίου, ο υφυπουργός είχε σειρά διμερών συναντήσεων με ξένους επενδυτές που έχουν επενδύσει ή ενδιαφέρονται να επενδύσουν σε τομείς της ελληνικής οικονομίας.
Σήμερα, ο κ. Μάρδας θα συναντηθεί με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον, όπου αύριο θα συναντηθεί με την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδια για την οικονομική ανάπτυξη, την ενέργεια και το περιβάλλον, Κάθριν Νοβέλι.

Tags: Capital Link
Πολιτικοί: Δημητρης Μαρδας

Δεν υπάρχουν σχόλια: