Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

ΣΤΑ 120,9 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ Τράπεζα της Ελλάδος: Mειώθηκαν οι καταθέσεις τον Νοέμβριο - ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ Τράπεζα της Ελλάδος: Περαιτέρω μείωση των δανείων τον Νόεμβριο

ΣΤΑ 120,9 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ

Τράπεζα της Ελλάδος: Mειώθηκαν οι καταθέσεις τον Νοέμβριο

Τράπεζα της Ελλάδος: Mειώθηκαν οι καταθέσεις τον Νοέμβριο

Μείωση εμφάνισαν οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών τον Νοέμβριο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, το σύνολο των καταθέσεων υποχώρησε στα 120,9 δισ. ευρώ, από 121,1 δισ.ευρώ που ήταν στο τέλος Οκτωβρίου.
Σε ετήσια βάση, οι εκροές των καταθέσεων έφθασαν τα 43,4 δισ. ευρώ, καθώς πέρυσι τον Νοέμβριο το σύνολό τους άγγιζε τα 164,3 δισ. ευρώ.
ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Περαιτέρω μείωση των δανείων τον Νόεμβριο

Τράπεζα της Ελλάδος: Περαιτέρω μείωση των δανείων τον Νόεμβριο

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, τον Νοέμβριο, οι χορηγήσεις των τραπεζών σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά σημείωσαν σε ετήσια βάση μείωση κατά 2,2%, καθώς η μηνιαία ροή χρηματοδότησης παρέμεινε αρνητική κατά 458 εκατ. ευρώ.
Η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις, τον Νοέμβριο του 2015, ήταν αρνητική κατά 176 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 224 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο -1,4% έναντι -1,2% τον προηγούμενο μήνα. Ειδικότερα, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων διαμορφώθηκε στο -1,8% τον Νοέμβριο του 2015, από -1,6% τον Οκτώβριο του 2015 και η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν αρνητική κατά 183 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 99 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.
Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων διαμορφώθηκε στο 3,7% τον Νοέμβριο του 2015, από 3,9% τον προηγούμενο μήνα και η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν θετική κατά 6 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 125 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.
Χρηματοδότηση των ελεύθερων επαγγελματιών, αγροτών και ατομικών επιχειρήσεων.
Τον Νοέμβριο του 2015, η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τους ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ατομικές επιχειρήσεις, ήταν αρνητική κατά 25 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 12 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο -0,6%, από -0,5% τον Οκτώβριο του 2015.
Αρνητική κατά 256 εκατ. ευρώ ήταν η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τους ιδιώτες και τα ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα τον Νοέμβριο του 2015, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 177 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο -3,2%, από -3,0% τον Οκτώβριο του 2015.


Δεν υπάρχουν σχόλια: