Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Δουλευταράδες οι Ελληνες

Δουλευταράδες οι Ελληνες

ergazomenoi_anergia.jpg

ΕργαζόμενοιΟι Γερμανοί εργάζονται κατά μέσο όρο 15 ώρες λιγότερο την εβδομάδα απ’ ό,τι εμείς | EUROKINISSI/ ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
Από τους πιο δουλευταράδες λαούς του κόσμου είναι οι Ελληνες, σύμφωνα με τα στοιχεία πρόσφατης έρευνας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Αντίθετα Γερμανοί, Ολλανδοί και άλλοι λαοί της Βόρειας Ευρώπης, που μας κατηγορούν επίμονα τα τελευταία χρόνια για ραχάτι, αποδεικνύονται στις λίστες του ΟΟΣΑ... αρχιτεμπέληδες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του διεθνούς οργανισμού (http://stats.oecd.org/index.aspx?DataSetCode=ANHRS), πρωταθλητές εργατικότητας στην υφήλιο είναι οι Μεξικανοί που εργάζονται κατά μέσο όρο 2.228 ώρες ετησίως ή 42,85 ώρες την εβδομάδα.
Ακολουθούν οι εργαζόμενοι της Κόστα Ρίκα με 2.216 ώρες ετησίως ή 42,62 ώρες την εβδομάδα και οι Νοτιοκορεάτες με 2.124 ώρες ετησίως ή 40,85 ώρες εβδομαδιαίως. Τέταρτοι έρχονται οι Ελληνες με 2.042 ώρες εργασίας ετησίως ή 40,85 ώρες την εβδομάδα. Ακολουθούν Χιλιανοί και Ρώσοι.
Στον πάτο της κατάταξης του ΟΟΣΑ βρίσκονται αυτοί που μας θεωρούν τεμπέληδες, δηλαδή οι Ολλανδοί, οι Νορβηγοί και οι Δανοί ενώ στην τελευταία θέση (36η) βρίσκονται οι Γερμανοί που εργάζονται κατά μέσο όρο 1.371 ώρες ετησίως ή 26,37 ώρες εβδομαδιαίως, δουλεύουν δηλαδή 671 ώρες λιγότερες τον χρόνο (ή περίπου 15 ώρες την εβδομάδα) από τους Ελληνες. Ακόμη και οι Γάλλοι, την αγορά εργασίας των οποίων οι νεοφιλελεύθερες δυνάμεις έχουν στο στόχαστρό τους προκειμένου να την ελαστικοποιήσουν περαιτέρω, εργάζονται περισσότερο από τους Γερμανούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: