Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Αντισυνταγματικές οι περικοπές συντάξεων υποστηρίζουν ανώτατοι δικαστές

ΑνΑντισυνταγματικές οι περικοπές συντάξεων υποστηρίζουν ανώτατοι δικαστές

Πρώτη καταχώρηση: 16/11/2015 - 14:47
Τελευταία δημοσίευση: 16/11/2015 15:06Οικονομία
Αντισυνταγματικές οι περικοπές συντάξεων υποστηρίζουν ανώτατοι δικαστές
Την πλήρη αντίθεσή τους στις σχεδιαζόμενες περικοπές των συντάξεων, διατυπώνουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι πρόεδροι της Ένωσης ΔιοικητικώνΔικαστών και της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας, Ειρήνη Γιανναδάκη και Κωνσταντίνος Τζαβέλλας υποστηρίζοντας ότι παραβιάζουν το Σύνταγμα
Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr
Διαβάστε επίσης:

Πως βγαίνουν στη σύνταξη οι 58ρηδες και με τα νέα όρια ηλικίας

Μητρόπουλος: Τα τρία ψεύδη για τις συντάξεις




Tags: ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ, ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ΔΙΚΑΣΤΕΣ, ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ, ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ



Αντισυνταγματικές οι επικείμενες περικοπές συντάξεων υποστηρίζουν ανώτατοι δικαστές

Πρώτη καταχώρηση: 16/11/2015 - 14:40
Τελευταία δημοσίευση: 16/11/2015 14:40Επικαιρότητα
Την πλήρη αντίθεσή τους στις σχεδιαζόμενες περικοπές των συντάξεων, διατυπώνουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι πρόεδροι της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών και της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας, Ειρήνη Γιανναδάκη και Κωνσταντίνος Τζαβέλλας υποστηρίζοντας ότι παραβιάζουν το σύνταγμα.
Σε κάθε περίπτωση, υπογραμμίζουν η κυρία Γιανναδάκη και ο κ. Τζαβέλλας, «η περικοπή των συντάξεων δεν μπορεί να παραβιάζει τον συνταγματικό πυρήνα του κοινωνικοασφαλιστικού δικαιώματος, τη χορήγηση δηλαδή στον συνταξιούχο παροχών τέτοιων που να του επιτρέπουν να διαβιώνει με αξιοπρέπεια εξασφαλίζοντας τους όρους όχι μόνο της φυσικής του υπόστασης (διατροφή, ένδυση, στέγαση, βασικά οικιακά αγαθά, θέρμανση, παροχές υγείας), αλλά και την δυνατότητα συμμετοχής στην κοινωνική ζωή με τρόπο που δεν αφίσταται πάντως ουσιωδώς από τις αντίστοιχες συνθήκες του εργασιακού του βίου».
Μάλιστα, οι δύο δικαστικοί λειτουργοί επικαλούνται την νομολογία της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας και συγκεκριμένα την υπ΄ αριθμ. 2288/2015 απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, πάνω στο ζήτημα των περικοπών των συντάξεων.

τισυνταγματικές οι περικοπές συντάξεων υποστηρίζουν ανώτατοι δικαστές

Δεν υπάρχουν σχόλια: