Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

ΥΠΟΙΚ Αυξήθηκαν τα έσοδα του δημοσίου τον Οκτώβριο

ΥΠΟΙΚ

Αυξήθηκαν τα έσοδα του δημοσίου τον Οκτώβριο

Αυξήθηκαν τα έσοδα του δημοσίου τον Οκτώβριο

Σημαντική αύξηση παρουσίασαν τον Οκτώβριο τα φορολογικά και τελωνειακά έσοδα του δημοσίου ενώ το σύνολο των καθαρών εσόδων του προϋπολογισμού - μετά τις επιστροφές φόρου - διαμορφώθηκε σε επίπεδα υψηλότερα από τον στόχο του προϋπολογισμού για το ίδιο διάστημα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, τα φορολογικά και τελωνειακά έσοδα του Οκτωβρίου 2015, ήταν 714 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα από τα αντίστοιχα του Οκτωβρίου 2014. Ειδικότερα σημείωσαν αύξηση 19,47% και ανήλθαν σε 4,385 δισ. ευρώ. έναντι 3,670 δισ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι. Σε σχέση με τον στόχο του προϋπολογισμού τα καθαρά έσοδα του Οκτωβρίου ήταν αυξημένα κατά 4,53% γεγονός που πιστοποιεί την σημαντική ανάκαμψή τους τον μήνα αυτόν.
Παράλληλα όπως προκύπτει από τα στοιχεία το άθροισμα εσόδων του 10μήνου παρουσιάζει μικρή απόκλιση σε σχέση με το επίπεδο στο οποίο κινούνταν το 2013 και το 2014 παρά παρά την ύπαρξη capital controls και άλλων προβλημάτων που δεν υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια επισημαίνουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών. Ενδεικτικό είναι ότι το δεκάμηνο Ιανουάριος- Οκτώβριος 2015 το σύνολο των καθαρών εσόδων του προϋπολογισμού ανήλθε σε 36,514 δισ. ευρώ έναντι 37,642 δισ. ευρώ το αντίστοιχο δεκάμηνο πέρυσι ( υστέρηση 3%)

Δεν υπάρχουν σχόλια: