Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

BΡΩΜΙΚΟ "ΠΑΖΑΡΙ": ΠΟΣΕΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ;

BΡΩΜΙΚΟ "ΠΑΖΑΡΙ": ΠΟΣΕΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ;

E-mailΕκτύπωσηPDF
(Παρ. 13/11/15 - 22:37)                             
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ 100 ΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Σε απαράδεκτο συμβιβασμό γιαπλειστηριασμούς και διαχείρισηκόκκινων δανείων, καταλήγει η κυβέρνηση με τους εκπροσώπους των Θεσμών. Κλειδώνει η συμφωνία για τις αλλαγές στις 100 δόσεις. Μέ επιβολήεξοντωτικού τέλους στα τυχερά παιχνίδια προσπαθεί να αποφύγει τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση. «Θα κλείσουμε» αισιοδοξούν στο οικονομικό επιτελείο!  
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών και δόθηκε νέο ραντεβού για το μεσημέρι του Σαββάτου, με στόχο να κλείσουν τα ανοιχτά μέτωπα μέσα στο Σαββατοκύριακο, ώστε την Κυριακή να συνεδριάσει το EuroWorking Group και η Δευτέρα να βρει τα book building των τραπεζών με πλήρως αποσαφηνισμένο σκηνικό.
Η αυριανή συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών αναμένεται να είναι μαραθώνια. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη η αυριανή συνάντηση έχει καθοριστεί για τις 2 το μεσημέρι. Ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα κλείσει τη συμφωνία με τους δανειστές σημειώνοντας χαρακτηριστικά "υπάρχει περίπτωση να μην κλείσουμε; Θα κλείσουμε"! Σύμφωνα με ανώτατο κυβερνητικό παράγοντα σήμερα συζητήθηκε η διαδικασία που θα ακολουθηθεί αύριο.
Λίγο πριν αρχίσει η συνάντηση κυβερνητικές πηγές κατέγραψαν τα ζητήματα της που έκλεισαν. Ανέφεραν ότι έχει υπάρξει συμφωνία για τις 100 δόσεις αλλά και στο θέμα της κατάργησης του ΦΠΑ  την εκπαίδευση με τα ισοδύναμα να τροφοδοτούνται από την επιβολή εξουθενωτικού τέλους στα τυχερά παιχνίδια.
Παράλληλα, σημείωσαν ότι έχει κλείσει η κλιμακωτή μείωση των τιμών στα γενόσημα φάρμακα και οι παραμετρικές αλλαγές σχετικά με το ΤΧΣ και τις αλλαγές στη διακυβέρνηση των τραπεζών.
Υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος εκτιμούσε ότι η διαπραγμάτευση, που τώρα εστιάζει στα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς, θα έχει ολοκληρωθεί έως αύριο το βράδυ, ενώ το χρονοδιάγραμμα προβλέπει την κατάθεση νομοσχεδίου την ερχόμενη Τρίτη-Τετάρτη, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές θα συνεχίζονται, προκειμένου να κλείσει το νέο σετ των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση του επόμενου ενός δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το θέμα της κατάργησης του αγγελιόσημου έχει τεθεί και αυτό στο τραπέζι.
Η ΕΞΟΥΘΕΝΩΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ 100 ΔΟΣΕΙΣ
Στο μέτωπο των εκατό δόσεων, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα στην επιμονή της τρόικας να χάνεται η ρύθμιση των εκατό δόσεων από οφειλέτη ο οποίος καθυστέρησε έστω και μία ημέρα να πληρώσει τρέχουσα φορολογική του υποχρέωση και το περιθώριο των τριάντα ημερών που ψήφισε η κυβέρνηση, μάλλον καταλήγουν στο εξής: προς το παρόν παραμένει το διάστημα των 30 ημερών (από τη λήψη ειδοποίησης για νέα ληξιπρόθεσμη εκτός ρύθμισης οφειλή) αλλά το διάστημα αυτό θα σβήσει σταδιακά με δύο ενδιάμεσους σταθμούς τον Ιούνιο του 2016 και τον Δεκέμβριο του επομένου έτους. Το χρονικό περιθώριο, πριν φτάσει στη μία ημέρα, θα περιοριστεί σε 20 και 10 ημέρες.
Σύμφωνα με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς η δήθεν "συμβιβαστική" "λύση" θα πετάξει έξω από τις 100 δόσεις δεκάδες χιλιάδες δανειολήπτες!
ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ
Μια απολύτως αθέμιτη "συμβιβαστική" πρόταση εξετάζεται για τους πλειστηριασμούς, που περιλαμβάνει τις εξής παραμέτρους σύμφωνα με ορισμένες πηγές:
-150 - 160 χιλιάδες ευρώ αξία πρώτης κατοικίας
- ετήσιο εισόδημα 18 χιλιάδες ευρώ
- ετήσιο όριο πλειστηριασμών 15 ή 18 χιλιάδες ακίνητα (!) από 8 χιλιάδες που προτείνει η Ελλάδα και80 χιλιάδες ακίνητα τον χρόνο που προτείνει η Τρόικα!
- πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών (!) για όλα τα ΝΕΑ δάνεια που θα χορηγηθούν από την ψήφιση του νόμου και εν συνεχεία, με ελάχιστα ή χωρίς κανένα κριτήριο.
Υπενθυμίζεται πως η πρόταση της κυβέρνησης, όπως έχει γίνει γνωστή μέχρι σήμερα, προβλέπει προστασία από πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας για όσους δανειολήπτες εντάσσονται στον νόμοΚατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και πληρούν σωρευτικά τις εξής προϋποθέσεις:
*Έχουν ετήσιο εισόδημα έως 30.000 ευρώ.
*Διαθέτουν κύρια κατοικία αντικειμενικής αξίας έως 180.000 ευρώ για άγαμο και ως 230.000 ευρώ για ζευγάρι, ενώ το όριο προσαυξάνεται κατά 25.000 ευρώ ανά παιδί μέχρι τα τρία, φτάνοντας σε 325.000ευρώ για πενταμελή οικογένεια.
*Το σύνολο των οφειλών, περιλαμβανομένης της αξίας του ανεξόφλητου δανείου και τυχόν άλλων οφειλών σε τράπεζεςΕφορίαασφαλιστικά ταμεία και δήμους να μην υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ.
 Αντίστοιχα οι εκπρόσωποι των δανειστών έχουν προτείνει, σύμφωνα με την κυβέρνηση.
*Το εισόδημα να ξεκινά από τα 8.180 ευρώ για ένα άτομο και τα 13.917 για ζευγάρι, με προσαύξηση3.350 ευρώ για κάθε παιδί μέχρι τα τρία,
*Η αξία της πρώτης κατοικίας να είναι μέχρι 120.000 ευρώ και το σύνολο των οφειλών επίσης 120.000ευρώ.
Όλα δείχνουν πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να υποχωρήσει αρκετά από τις ως άνω προτάσεις της και έγκυροι κύκλοι κάνουν λόγο πως θα κινδυνεύσουν να χάσουν το σπίτι τους πάνω ή και αρκετά πάνω, από το 50% των δανειοληπτών με "κόκκινο δάνειο"!
Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=22672:pazari-kokkina&catid=81:kivernisi&Itemid=198

Δεν υπάρχουν σχόλια: