Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Κατά 832 εκ. αυξήθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τον Οκτώβριο

Κατά 832 εκ. αυξήθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τον Οκτώβριο

Το ποσό των 832 εκατομμυρίων ευρώ προστέθηκε και τον Οκτώβριο στη δεξαμενή των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
kata-832-ek-auksithikan-oi-liksiprothesmes-ofeiles-ton-oktwbrio
 
Το ποσό των 832 εκατομμυρίων ευρώ προστέθηκε και τον Οκτώβριο στη δεξαμενή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου με αποτέλεσμα από τις αρχές του χρόνου, στις πλάτες των φορολογουμένων να έχει φορτωθεί πρόσθετο ληξιπρόθεσμο χρέοςάνω των 10 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Για 3η συνεχόμενη χρονιά, οι οφειλές προς την εφορία εξακολουθούν να αυξάνουν με ρυθμό της τάξεως του ενός δις. ευρώ ανά μήνα. Μόνο που αυτή τη φορά, υπάρχει ο εξής κίνδυνος: να χαθούν εκατοντάδες χιλιάδες ρυθμίσεις οφειλών.
Από τις 15 Δεκεμβρίου, όποιος δεν μπορεί να πληρώσει τα τρέχοντα, θα έχει έναν μήνα στη διάθεσή του για να διευθετήσει τις εκκρεμότητές του. Αν δεν το κάνει, η ρύθμιση των 100 δόσεων θα χάνεται, προσαυξήσεις θα αναβιώνουν και μαζί με αυτές και ο κίνδυνος των κατασχέσεων. Αν προστεθούν και τα ληξιπρόθεσμα που είχαν σχηματιστεί μέχρι τέλος του 2014, τότε ο λογαριασμός εκτοξεύεται στα 82.294 δις. ευρώ. Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος, αρκεί να σημειωθεί ότι όλη η κινητοποίηση για τη ρύθμιση των 100 δόσεων, αφορούσε τελικώς στην τακτοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών μόλις 5,5 δις. ευρώ. Όσων δηλαδή συγκεντρώνονται μέσα σε μόλις πέντε μήνες. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: