Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Ο Γιούνκερ κάλεσε την Ελλάδα και άλλες 8 χώρες να κυρώσουν την τραπεζική οδηγία

Ο Γιούνκερ κάλεσε την Ελλάδα και άλλες 8 χώρες να κυρώσουν την τραπεζική οδηγία

Πρώτη καταχώρηση: 26/11/2015 - 19:14
Τελευταία δημοσίευση: 26/11/2015 19:14Οικονομία
Ο Γιούνκερ κάλεσε την Ελλάδα και άλλες 8 χώρες να κυρώσουν την τραπεζική οδηγία
Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ζήτησε με επιστολή του από την Ελλάδα, την Ιταλία, το Βέλγιο και άλλες έξι χώρες να κινηθούν γρήγορα, για να κυρώσουν την τραπεζική οδηγία της ΕΕ για την εξυγίανση προβληματικών τραπεζών, ώστε να είναι δυνατή η υλοποίησή της από την 1η Ιανουαρίου 2016, όπως είναι προγραμματισμένο, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.
Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr
Δείτε επίσης:

Γιούνκερ: Κυρώστε άμεσα τη συμφωνία για
την εξυγίανση των προβληματικών τροπεζών

Πρώτη καταχώρηση: 26/11/2015 - 18:05
Τελευταία δημοσίευση: 26/11/2015 18:05Οικονομία
Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ζήτησε με επιστολή του από την Ελλάδα, την Ιταλία, το Βέλγιο και άλλες έξι χώρες να κινηθούν γρήγορα, για να κυρώσουν τηντραπεζική οδηγία της ΕΕ για την εξυγίανση προβληματικών τραπεζών, ώστε να είναι δυνατή η υλοποίησή της από την 1η Ιανουαρίου 2016, όπως είναι προγραμματισμένο, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.
Οι χώρες πρέπει να υιοθετήσουν τον Ενιαίο Μηχανισμό Εξυγίανσης (Single Resolution Mechanism), μαζί με το Ταμείο που τον συνοδεύει, έως το τέλος του μήνα, για να αποφευχθεί μία τρύπα στην τραπεζική ένωση της ΟΝΕ, αναφέρει ο Γιούνκερ σε προχθεσινή επιστολή του προς τις παραπάνω χώρες.
«Θα ήταν απογοητευτικό και επιζήμιο να μην τεθεί σε ισχύ ο Ενιαίος Μηχανισμός Εξυγίανσης την 1η Ιανουαρίου 2016. Αναγνωρίζω ότι οι εθνικές νομοθετικές και διοικητικές διαδικασίες μπορεί να είναι πολύ σύνθετες, αλλά για τον έξω κόσμο αυτοί θα είναι πολύ αδύναμοι λόγοι για να υπάρξει καθυστέρηση», πρόσθεσε.
Η επιστολή εστάλη στην Ιταλία, το Βέλγιο, τη Μάλτα, την Ιρλανδία, την Εσθονία, την Ελλάδα, το Λουξεμβούργο, τη Σλοβενία και τη Λιθουανία, σύμφωνα με αξιωματούχο της ΕΕ που ζήτησε να μην κατονομασθεί, επειδή συνεχίζονται οι συζητήσεις μεταξύ των χωρών και της Κομισιόν, αναφέρει το δημοσίευμα.
Πολιτικοί: Γιούνκερ

Δεν υπάρχουν σχόλια: