Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Για νέες επί τα χείρω αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων πιέζει η τρόικα

Για νέες επί τα χείρω αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων πιέζει η τρόικα


Για αλλαγές στις 100 δόσεις οι οποίες προσβλέπουν στην "φορολογική συμμόρφωση" των φορολογουμένων, πιέζουν οι θεσμοί.

Οι αλλαγές αφορούν την  απώλεια της ρύθμισης για όσους δεν εξοφλούν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους σε χρονικό διάστημα που θα διαφέρει με την πάροδο του χρόνου.  Στην αρχή το διάστημα θα οριστεί σε 30 ημέρες από την ημερομηνία που η οφειλή θα καταστεί ληξιπρόθεσμη και μάλιστα χωρίς να προβλέπεται η ειδοποίηση από την φορολογική διοίκηση.

Στην συνέχεια από τον Ιούνιο του 2016 η προθεσμία αυτή θα μειωθεί σε 15 ή 20 μέρες, και δεν αποκλείεται από το 2017 να μειωθεί ακόμα περισσότερο.

Οι μεταβολές αυτές ακόμα και εάν δεν μπορέσουν να υλοποιηθούν άμεσα από την ΔΗΛΕΔ, θα ισχύσουν αναδρομικά από την ημερομηνία ψήφισης των διατάξεων όπως είναι φυσικό.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι, εφόσον κάποιος έχει ήδη εξοφλήσει όλες τις δόσεις μέχρι την ημέρα που θα γίνει η τεχνική υλοποίηση στο taxisnet, κινδυνεύει να χάσει την ρύθμιση αναδρομικά, εφόσον στο διάστημα αυτό (από την ψήφιση της διάταξης, μέχρι την ημερομηνία τεχνικής υλοποίησης) καθυστερήσει την εξόφληση οποιασδήποτε ληξιπρόθεσμης οφειλής, για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από το εκάστοτε όριο που θα ισχύει την περίοδο εκείνη.

Ευνόητο είναι ότι μετά από τις αλλαγές αυτές αλλά και τις ήδη νομοθετημένες τροποποιήσεις στον νόμο 4321/2015, λίγοι θα είναι αυτοί που θα καταφέρουν να "μείνουν" στην ρύθμιση.

Αναμένουμε να δούμε ποιες θα είναι οι τελικές αποφάσεις του οικονομικού επιτελείου σχετικά με το θέμα αυτό.



http://taxheaven.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: