Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Μοσκοβισί: Οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν λιγότερα από 10 δις ευρώ - Ντομπρόβσκις: Η Ελλάδα να εστιάσει τώρα στο 2ο πακέτο προαπαιτούμενων - Ντάισελμπλουμ: Το 2016 η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος

Μοσκοβισί: Οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν λιγότερα από 10 δις ευρώ

Πρώτη καταχώρηση: 23/11/2015 - 22:51
Τελευταία δημοσίευση: 23/11/2015 22:51Οικονομία
Μοσκοβισί: Οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν λιγότερα από 10 δις ευρώ
Χαιρέτισε την έγκριση και από το Eurogroup της εκταμίευσης της δόσης 2 + 10 δισ. ευρώ ο Γάλλος Επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων της ΕΕ Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος τόνισε ότι οι τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες δεν θα χρειαστούν ολόκληρο το ποσό.
Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr
Δείτε επίσης:

Μοσκοβισί: Οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν
λιγότερα από 10 δις ευρώ

Πρώτη καταχώρηση: 23/11/2015 - 22:05
Τελευταία δημοσίευση: 23/11/2015 22:05Οικονομία
Χαιρέτισε την έγκριση και από το Eurogroup της εκταμίευσης της δόσης 2 + 10 δισ. ευρώ ο Γάλλος Επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων της ΕΕ Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος τόνισε ότι οι τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες δεν θα χρειαστούν ολόκληρο το ποσό.
Οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν λιγότερα από 10 δισ. ευρώ, είπε χαρακτηριστικά ο Μοσκοβισί ενώ αναφερόμενος στα επόμενα βήματα της Ελλάδας, εξήγησε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να ψηφίσει στη Βουλή και το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων μέτρων μέχρι τα μέσα του Δεκεμβρίου του 2015.
Πολιτικοί: Πιερ Μοσκοβισί.

Ντομπρόβσκις: Η Ελλάδα να εστιάσει τώρα στο 2ο πακέτο προαπαιτούμενων

Πρώτη καταχώρηση: 23/11/2015 - 21:31
Τελευταία δημοσίευση: 23/11/2015 21:31Οικονομία
Ντομπρόβσκις: Η Ελλάδα να εστιάσει τώρα στο 2ο πακέτο προαπαιτούμενων
Στα επόμενα βήματα της Ελλάδας μετά και την έγκριση των πρώτων δόσεων 2 + 10 δισ. ευρώ στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις.
«Τα επόμενα βήματα της Ελλάδας είναι να ολοκληρωθεί το 2ο πακέτοπροαπαιτούμενων μέχρι τα μέσα του Δεκεμβρίου, η προετοιμασία της αξιολόγησης και η αποτελεσματική χρήση των ευρωπαϊκών πόρων» είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.
Πηγή: enikonomia.gr
Δείτε επίσης:

Ντομπρόβσκις: Η Ελλάδα να εστιάσει τώρα
στο 2ο πακέτο προαπαιτούμενων

Πρώτη καταχώρηση: 23/11/2015 - 21:17
Τελευταία δημοσίευση: 23/11/2015 21:17Οικονομία
Στα επόμενα βήματα της Ελλάδας μετά και την έγκριση των πρώτων δόσεων 2 + 10 δισ. ευρώ στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις.
«Τα επόμενα βήματα της Ελλάδας είναι να ολοκληρωθεί το 2ο πακέτο προαπαιτούμενων μέχρι τα μέσα του Δεκεμβρίου, η προετοιμασία της αξιολόγησης και η αποτελεσματική χρήση των ευρωπαϊκών πόρων» είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Ντάισελμπλουμ: Το 2016 η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος

Πρώτη καταχώρηση: 23/11/2015 - 21:12
Τελευταία δημοσίευση: 23/11/2015 21:12Οικονομία
Ντάισελμπλουμ: Το 2016 η πρώτη αξιολόγηση  του ελληνικού προγράμματος
Βρυξέλλες: του Θάνου Αθανασίου
Το 2016 θα ξεκινήσει η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος σύμφωνα με τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Απαντώντας στη σχετική ερώτηση ο Γ.Ντάισελμπλουμ επισήμανε ότι εκεί (τον Ιανουάριο) τοποθετείται η συζήτηση για το ασφαλιστικό και όχι στο δεύτερο σετ μεπροαπαιτούμενα, στο οποίο όμως θα βρίσκεται το ταμείο αποκρατικοποιήσεων και το οποίο καλείται η Ελλάδα να συμφωνήσει με την τρόικα και να νομοθετήσει μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου.
Απαντώντας σε άλλη ερώτηση ο επικεφαλής του Eurogroup δεν φάνηκε να ανησυχεί για την απώλεια διαπραγματευτικής πίεσης των Ευρωπαίων τώρα που η ανακεφαλαιποίηγη των τραπεζών θα ολοκληρωθεί σύντομα ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το Eurogroup, το οποίο δεν συζήτησε για την Ελλάδα αλλά υιοθέτησε ανακοίνωση με εγκωμιαστικά σχόλια για αυτήν.
Σαπέν: Η ανακεφαλαιοποίηση πήγε ανέλπιστα καλά
Την ικανοποίησή του για την εκπλήρωση της πρώτης δόσης των προαπαιτουμένων αλλά και της εκταμίευσης των 2 δισ. ευρώ εξέφρασε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν μιλώντας σε δημοσιογράφους στο πλαίσιο του Eurogroup.
«Καλωσορίζουμε την εκταμίευση των 2 δισ. όπως και το γεγονός ότι τελικά δεν θα χρειαστούν και τα 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, χρήματα που αποδέσμευσε ο ESM. Η ανακεφαλαιοποίηση πήγε ανέλπιστα καλά, καθώς μόνο δυο συστημικές τράπεζες θα χρειαστούν χρήματα».
Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών εκτίμησε ότι πολύ γρήγορα και πριν από την πρώτη αξιολόγηση η ελληνική κυβέρνηση, όπως έχει πει και ο πρωθυπουργός, θα εκπληρώσει και το δεύτερο πακέτο προαπαιτουμένων.
Πηγή: Real.gr
Δείτε επίσης:
Tags: ΓΕΡΟΥΝ ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΣΑΠΕΝ,EUROGROUP

Η ανακοίνωση του ESM για την εκταμίευση των 2 δις

Πρώτη καταχώρηση: 23/11/2015 - 19:09
Τελευταία δημοσίευση: 23/11/2015 19:09Οικονομία
Η ανακοίνωση του ESM για την εκταμίευση των 2 δις
Εγκρίθηκε, όπως αναμενόταν η εκταμίευση της δόσης των 2 δις ευρώ για την Ελλάδα από τον ESM.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας «το Συμβούλιο των Διοικητών από τον ESM ενέκρινε την εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ για την Ελλάδα.
Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr
Δείτε επίσης:

Εγκρίθηκε από τον ESM η εκταμίευση
των 2 δις ευρώ για την Ελλάδα

Πρώτη καταχώρηση: 23/11/2015 - 17:59
Τελευταία δημοσίευση: 23/11/2015 17:59Οικονομία
Εγκρίθηκε, όπως αναμενόταν η εκταμίευση της δόσης των 2 δις ευρώ για την Ελλάδα από τον ESM.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας «το Συμβούλιο των Διοικητών από τον ESM ενέκρινε την εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ για την Ελλάδα.
Η απόφαση αυτή ακολουθεί την ολοκλήρωση της πρώτης ομάδας των προαπαιτούμενων. Η εκταμίευση που εγκρίθηκε σήμερα θα χρησιμοποιηθεί κατά πρώτο λόγο για την εξυπηρέτηση του χρέους, καθώς και για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών και συγχρηματοδοτούμενων έργων που χρηματοδοτούνται από διαρθρωτικά ταμεία της Ε.Ε.».
Όπως τόνισε ο Κλάους Ρέγκλινγκ, "η σημερινή απόφαση για εκταμίευση της δόσης των 2 δις ευρώ είναι απόρροια της δέσμευσης της κυβέρνησης στο πρόγραμμα, καθώς εφάρμοσε ένα εκτεταμένο πακέτο από τη λίστα των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων. Σε αυτές περιλαμβάνονται και οι μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για τη στήριξη της διαδικασίας της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Αν η εφαρμογή του προγράμματος συνεχιστεί, τότε είμαι βέβαιος ότι οι προσπάθειες της Ελλάδας και των Ελλήνων πολιτών θα φέρουν καρπούς και θα οδηγήσουν στην ανάκαμψη".
Τα 2 δις αποτελούν τη δεύτερη εκταμίευση από το αρχικό δάνειο των 16 δις που εγκρίθηκε τον Αύγουστο. Η πρώτη δόση των 13 δις ευρώ εκταμιεύθηκε στις 20 Αυγούστου. Άλλο 1 δις θα εκταμιευθεί μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου πακέτου των προαπαιτούμενων.
Tags: ESM

Δεν υπάρχουν σχόλια: