Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Αλεξιάδης: Ο ΕΝΦΙΑ εξωτερικού ισοδύναμο για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση

Αλεξιάδης: Ο ΕΝΦΙΑ εξωτερικού ισοδύναμο για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση

Υπάρχει λίστα με ισοδύναμα προκειμένου να μην επιβληθεί ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση και ένα από αυτά είναι ο ΕΝΦΙΑ εξωτερικού. Τι είπε για τις 100 δόσεις.
aleksiadis-o-enfia-ekswterikou-isodunamo-gia-ton-fpa-stin-ekpaideusi
 
Το υπουργείο Οικονομικών έχει βάλει στο τραπέζι όλα τα πιθανά ισοδύναμα προκειμένου να μην επιβληθεί ο ΦΠΑ του 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση με ένα από αυτά να είναι η επιβολή ΕΝΦΙΑ σε ακίνητα που βρίσκονται στο εξωτερικό, όπως δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κος Τρύφωνας Αλεξιάδης.
Επίσης, ο κ. Αλεξιάδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA είπε ότι έρχεται διάταξη με την οποία θα προστατεύονται νομικά οι ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών κατά τη διενέργεια φορολογικού ελέγχου πρόκειται να φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα.

Αλλαγές στις 100 δόσεις

Για το θέμα των 100 δόσεων ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι η αλλαγή που γίνεται είναι ότι χάνεται η ρύθμιση για όσους δεν πληρώσουν κάποια άλλη φορολογική υποχρέωση.
Με δεδομένο όμως ότι οι νέες φορολογικές υποχρεώσεις είναι πολλές, όπως φόρος εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ, θα επανεξεταστεί το θέμα. Πρόσθεσε ότι θα υπάρξει μείωση των δόσεων για όσους μπορούν να πληρώσουν. Ανέφερε ως παράδειγμα έναν φορολογούμενο που έχει στην τράπεζα 200.000 ευρώ και έχει ρυθμίσει οφειλές 6.000 ευρώ.

Κανείς δεν θα εξαιρεθεί από τη χρήση πλαστικού χρήματος

Για το θέμα του πλαστικού χρήματος και των ηλεκτρονικών συναλλαγών, ο κ. Αλεξιάδης είπε πως είναι κάτι που το υπουργείο Οικονομικών το δεσμεύτηκε στη συμφωνία και το προχωράει, με πολύ μεγάλο σχεδιασμό, με κίνητρα και στον πολίτη και στην επιχείρηση,θα είναι καθολική η εφαρμογή, θα υπάρχουν μέτρα και εθελοντικά και υποχρεωτικά, δεν είναι δυνατό να εξαιρεθεί κανένας, κάναμε χθες συνάντηση με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και συμφωνήθηκε ότι και οι γιατροί εξασφαλίζοντας τα προβλήματα που είχαν βάλει γιατί υπάρχουν λύσεις και σε αυτά θα ενταχθούν σε αυτό το σύστημα".
Επίσης πρόσθεσε ότι τα capital controls γίνονται συνεχώς πιο ελαστικά και από ο,τι φαίνεται «σε λίγους μήνες θα τελειώσει αυτή η ιστορία και δεν θα έχουμε πρόβλημα».

Εθελοντική αποκάλυψη κεφαλαίων

Το υπουργείο άμεσα το νομοσχέδιο για την εθελοντική αποκάλυψη των κεφαλαίων, «όπου θα πρέπει να δηλωθούν τα χρήματα που είναι στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και δεν έχουν δηλωθεί».
«Ένα από τα σενάρια που έχει κατατεθεί και νομίζω ότι είναι κοντά σε μια ρεαλιστική λύση είναι να μην υπάρχουν ποινικές κυρώσεις στο κομμάτι της φοροδιαφυγής, άλλο εάν τα χρήματα είναι αποτέλεσμα λαθρεμπορίου όπλων ή ναρκωτικών αυτό είναι άλλη διαδικασία και δεύτερον να φορολογηθεί με ο,τι ίσχυε την αντίστοιχη χρονιά βεβαίως δίνοντάς του κάποιο κίνητρο σε σχέση με τη διαγραφή προσαυξήσεων και προστίμων. Θα κάνουμε ένα συνδυασμό τέτοιο που να είναι λειτουργικός», είπε ο κ. Αλεξιάδης.

Παράταση για τη λίστα Λαγκάρντ

Ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε ότι αυτή η κυβέρνηση έχει σταθερό προσανατολισμό ότι δεν πρόκειται να αφήσουμε θέματα φοροδιαφυγής όπως τα βρήκαμε ενώ τόνισε ότι θα δοθεί παράταση για τη λίστα Λαγκάρντ τα αδικήματα της οποίας παραγράφονται στο τέλος του έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: