Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ανοιχτό παράθυρο για αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας

Ανοιχτό παράθυρο για αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας

teli-kykloforias.jpg

κατάθεση πινακίδων οχημάτωνΟι αλλαγές θα επιβαρύνουν τα οχήματα μεγάλης αξίας | EUROKINISSI / ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, μιλώντας το Σάββατο στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, δεν απέκλεισε αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας ακόμα και από φέτος ενώ σχεδόν σίγουρες θα πρέπει να θεωρούνται το 2016.
Οι αλλαγές θα επιβαρύνουν τα οχήματα μεγάλης αξίας, που μέχρι σήμερα δεν πλήρωναν τέλη, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.
«Αν προλάβουμε τις ημερομηνίες και βρούμε μια λύση και φέτος αλλιώς στο 2016» τόνισε χαρακτηριστικά. Ο κ. Αλεξιάδης δήλωσε πάντως ότι οι αποφάσεις θα είναι αποτέλεσμα διαλόγου με τους εμπλεκόμενους παράγοντες της αγοράς. 
Πρόσθεσε ότι ορισμένες εταιρείες εισαγωγής αυτοκίνητων, θυγατρικές άλλων εταιρειών, τιμολογούν διαφορετικά τα αυτοκίνητα από ό,τι οι άλλοι έμποροι, και αυτό είναι εν γνώσει του ΥΠΟΙΚ.
Όσον αφορά τον ΕΝΦΙΑ ο Τρύφων Αλεξιάδης διευκρίνισε ότι «για το 2015 θα πληρώσουμε ό,τι και για το 2014». 
«Για το 2016 έχουμε στόχο εισπραξιμότητας 2,65 δισεκ. ευρώ. Στόχος μας είναι να εναρμονιστούν οι αντικειμενικές και οι εμπορικές τιμές» πρόσθεσε, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ενταχθούν στο σχέδιο πόλεως εκτάσεις για να διευρυνθεί η φορολογική δεξαμενή, διευκρινίζοντας πάντως ότι στο θέμα αυτό έχουν λόγο συναρμόδια υπουργεία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: