Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Τέλος η εκχώρηση ενοικίων στο δημόσιο και οι απαλλαγές στα τεκμήρια

Τέλος η εκχώρηση ενοικίων στο δημόσιο και οι απαλλαγές στα τεκμήρια

Πρώτη καταχώρηση: 05/10/2015 - 13:37
Τελευταία δημοσίευση: 13:37Οικονομία
Τέλος η εκχώρηση ενοικίων στο δημόσιο και οι απαλλαγές στα τεκμήρια
Όπως αποκαλύπτεται από τη λίστα με τα 48 νέα προαπαιτούμενα που αποδέχθηκε να εφαρμόσει η κυβέρνηση για να πάρει τη νέα δόση δανεικών ύψους 2 δισ. ευρώ, στα νέα φορολογικά μέτρα που θα εφαρμοστούν το 2016 και ενσωματώνονται στον προϋπολογισμό του επομένου έτους περιλαμβάνεται και η κατάργηση της εκχώρησης μισθωμάτων στο Δημόσιο! Το μέτρο αυτό σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες εκμισθούμενων ακινήτων θα πληρώσουν το 2016 φόρο εισοδήματος με συντελεστές 11%-33% ακόμη και για τα ποσά των ενοικίων που δεν έχουν καταφέρει να εισπράξουν φέτος από τους ενοικιαστές τους! 
Στα φορολογικά μέτρα-σοκ του νέου προϋπολογισμού περιλαμβάνεται επίσης και η κατάργηση όλων των ευνοϊκών ρυθμίσεων με τις οποίες πάνω από 1.000.000 φορολογούμενοι με πενιχρά εισοδήματα από τόκους καταθέσεων, μισθώματα ή περιστασιακή απασχόληση γλίτωναν κάθε χρόνο από την εξοντωτική φορολόγηση με 26% επί εξωπραγματικών εισοδημάτων προσδιοριζόμενων βάσει των τεκμηρίων διαβίωσης.
Από το 2016 οι φορολογούμενοι αυτοί θα καλούνται να καταβάλλουν υπέρογκους φόρους επί των υπέρμετρα υψηλών τεκμαρτών εισοδημάτων που θα τους προσδιορίζει η Εφορία με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης για τα σπίτια και τα επιβατικά ΙΧ αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν.
Πηγή: Eλεύθερος Τύπος

Δείτε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια: