Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Οι δανειστές απορρίπτουν την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών

Οι δανειστές απορρίπτουν την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών

Πρώτη καταχώρηση: 28/10/2015 - 08:17
Τελευταία δημοσίευση: 08:44Οικονομία
Οι δανειστές απορρίπτουν την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών
Αντίθετοι στο ενδεχόμενο την αύξησης των εργοδοτικών εισφορών εμφανίζονται οι εκπρόσωποι των δανειστών, ωστόσο η κυβέρνηση δείχνει να επιμένει, καθώς αναζητεί τρόπους περιορισμού των μειώσεων στις συντάξεις.
Από την άλλη πλευρά, η κίνηση του υπουργού Εργασίας έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των βιομηχανικών συνδέσμων της χώρας και του ΣΕΤΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το κουαρτέτο θεωρεί πως το μέτρο αυτό είναι αντιαναπτυξιακό και δημιουργεί αντικίνητρα για νέες επενδύσεις, καθώς το μη μισθολογικό κόστος στη χώρα μας θεωρείται ήδη πολύ υψηλό.
Μεταξύ των προτάσεων που επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας είναι η απευθείας διασύνδεση ενός μέρους της φορολογίας με τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού, χωρίς να αποκλείεται στο μέλλον να υπάρξει και κάποιου είδους ειδικός φόρος που θα οδηγείται στο σύστημα.
Παράλληλα, υπάρχει πρόταση για προώθηση ενός μέρους από τα αναμενόμενα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις, από το ΤΑΙΠΕΔ προς το ασφαλιστικό.
Οι προτάσεις αυτές έρχονται την ίδια στιγμή που, όπως δήλωσε ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, βρίσκονται στα χέρια του τα πρώτα στοιχεία από τους δανειστές που αφορούν στην ποσοτικοποίηση των προωθούμενων αλλαγών και προφανώς είναι άκρως ανησυχητικά ως προς το εύρος των απαιτούμενων περικοπών στις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις.
Κοινή αντίδραση των εργοδοτών
Την αντίθεσή τους με το ενδεχόμενο αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών εκφράζουν με κοινή ανακοίνωση οι βιομηχανικοί σύνδεσμοι της χώρας και ο ΣΕΤΕ.
«Προτάσεις για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κρίνονται στη σημερινή συγκυρία ανεδαφικές και εν τέλει αναποτελεσματικές, καθώς θα επιτείνουν την ύφεση που είναι προ των πυλών, οδηγώντας σε περαιτέρω αύξηση της ανεργίας», αναφέρουν συγκεκριμένα.
Καλούν, επίσης, την κυβέρνηση, «αντί να καταφεύγει στη λύση της υπερφορολόγησης των επιχειρήσεων και της νόμιμης απασχόλησης, να εντείνει τις προσπάθειές της για τη μείωση της διαφοράς μεταξύ του συνολικού μισθολογικού κόστους της επιχείρησης και του καθαρού εισοδήματος των εργαζομένων. Αυτή, όπως επισημαίνουν, θα είναι μια πραγματικά ριζοσπαστική πολιτική υπέρ των εργαζομένων, αλλά και συνολικότερα υπέρ της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας».
Φραστική επίθεση εναντίον του Κατρούγκαλου
Ένταση σημειώθηκε γύρω στις 6:30 το απόγευμα της Τρίτης στο Εργατικό Κέντρο της Καλαμάτας όταν προσήλθε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, βουλευτής Μεσσηνίας, Γιώργος Κατρούγκαλος.
Στελέχη του ΠΑΜΕ εμπόδισαν την διεξαγωγή ενημερωτικής εκδήλωσης για το ασφαλιστικό. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και υπήρχε μεγάλη αναστάτωση.
ΠΗΓΗ: real.gr
Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια: